Banca italiana Cassa di Risparmio di Firenze a anuntat ca a ajuns la un acord preliminar pentru cumpararea unui pachet de 56,23% din actiunile institutiei romanesti de credit Daewoo Bank, pentru 31,4 milioane de euro.

Potrivit anuntului, acordul include o optiune de vanzare si cumparare pentru un pachet suplimentar de 26,77% din actiunile Daewoo Bank, care va putea fi exercitata in primele sase luni dupa 1 ianuarie 2009. Institutia italiana nu a nominalizat vanzatorul titlurilor. "Achizitia va permite intrarea rapida pe o piata bancara in curs de reorganizare si va permite CR Firenze sa sprijine clientii sai deja prezenti in Romania", se spune in anunt.

CR Firenze mentioneaza ca Daewoo Bank a avut, in 2004, o retea de noua unitati, active de 50,3 milioane euro si a inregistrat pierderi de 400.000 de euro. Tranzactia va fi conditionata de obtinerea aprobarilor autoritatilor de profil din Italia si Romania.

Banca Daewoo Romania a fost constituita in 1997, cu un capital social de 75 miliarde lei, aproximativ 23 milioane dolari, avand ca actionari Daewoo Securities cu 89,99%, Kor AmBank (banca mixta realizata de Daewoo Bank si Bank of America - SUA) cu 10% si patru cetateni romani cu 0,01%. In prezent, potrivit datelor disponibile pe site-ul Internet al bancii, principalul actionar este La Galea Trade SRL, cu o participatie de 35,13%, urmat de Maglificio Primavera Trade SRL - 12,04%, Tricotex SA - 9,05%, Giovanni Innocenti - 3,3% si alti actionari - 40,47%.
Grupul CR Firenze detine mai multe banci si societati financiare din Italia si avea, la finele anului 2004, active financiare consolidate de 21,54 miliarde de euro.

Actionarii principali ai bancii sunt Ente CR Firenze - 39,93%, SANPAOLO IMI - 18,66%, BNP-Paribas - 6,55%, Fidelity Investments - 5%, Fondazione CR Spezia -3,92%, Fondazione CR Pistoia e Pescia - 3,69% iar 22,21% din titluri sunt tranzactionate la Bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri