ArcelorMittal Iasi isi intrerupe activitatea pentru 24 de zile

ArcelorMittal Iasi isi va sista productia, incepand de vineri, 19 decembrie si pana in 12 ianuarie, oprirea activitatii in perioada sarbatorilor de iarna fiind in acest an prelungita cu o saptamana fata de anii trecuti.

"Am avut noua luni foarte bune si trei mai putin bune. In ultimele trei luni s-au diminuat veniturile, iar unitatea a produs la jumatate, circa 4.000 de tone, fata de primele noua luni ale anului, cand productia era de 9.000 - 10.000 tone/luna. Cu toate acestea, s-a dat deja o prima de 150 de lei, in timp ce sindicatul si conducerea au dat tichete cadou si, respectiv, pachetele cadou", a declarat,citat de NewsIn, liderul de sindicat Constantin Rotaru.

Potrivit acestuia, unii angajati se tem ca ar putea fi efectuate disponibilizari la inceputul anului viitor, dar conducerea Arcelor Mittal Iasi nu a transmis nicio informare in acest sens.

"Doar cativa din cei 635 de angajati mai sunt acum trimisi acasa cu 75% din salariu. Nu stim ce va fi in 2009. Exista o vorba, trebuie sa fii nebun sa faci previziuni in perioada de criza. Dar, din datele pe care le avem pana acum, primul trimestru al anului 2009 va fi mai putin incarcat in comenzi", a mai spus Rotaru.

La mijlocul lunii octombrie, conducerea ArcelorMittal Iasi a inceput sa trimita in somaj tehnic angajatii unitatii, din lipsa de comenzi. In lunile octombrie, noiembrie si decembrie, din cele trei sectii au functionat doar doua, iar una dintre acestea partial. In luna noiembrie, conducerea companiei a trimis angajatilor scrisori prin care i-a asigurat ca situatia se va remedia, iar liderii de sindicat au anuntat ca

ArcelorMittal Iasi va inregistra profit in 2008 datorita activitatii de productie din primele noua luni ale anului.

La unitatea ieseana se produc, in special, tevi sudate si tevi laminate la rece.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri