Compania Petrom, controlata de grupul austriac OMV, a ieftinit preturile de referinta la benzina si motorina cu 6 bani/litru, incepand de miercuri, potrivit datelor transmise de companie.
Astfel, benzina Premium fara plumb 95 va costa 2,69lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 3,02 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se vor vinde cu 2,79 lei/litru si respectiv 3,42 lei/litru.

Motorina a fost ieftinita de companie tot cu 6 bani/litru. Litrul de motorina Top Euro Diesel 4 se va comercializa cu 3,14 lei, OMV Sprint Diesel va costa 3,19 lei/litru, in timp ce motorina Euro Diesel 4 va fi 3,06 lei, iar pretul litrului de OMV Premium Diesel 3,46 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta anuntate de companie. Anterior, compania a scazut luni, 15 decembrie, preturile benzinelor cu 5 bani si al motorinelor cu 6 bani/litru.

Anterior, compania Petrom a ieftinit preturile de referinta la benzina cu 3 bani si la motorina cu 8 bani/litru, incepand de luni, ora 12.00.

De asemenea, LukOil Romania a ieftinit benzina cu 3 bani/litru, motorina cu 8 bani/litru si litrul de GPL auto cu 2 bani, incepand de marti, iar Rompetrol a ieftinit preturile de referinta la motorina cu 8 bani si la benzina cu 3 bani/litru, tot de marti.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul austriac OMV detine 51,011% din actiunile Petrom. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri