Limitarea creditului de consum, majorarea cu trei procente a TVA-ului si deprecierea monedei euro ar putea avea o influenta negativa asupra vanzarilor de electrocasnice, a declarat, pentru Rompres, directorul general al DOMO, Lorand Szarvadi. "In general, ultima parte a anului este marcata de mai multe cumparaturi in sistem de creditare. Este posibil ca acest fapt sa fie anulat de noile reglementari ale Bancii Nationale a Romaniei, in acest an, si sa se pastreze o proportie sanatoasa de 50-50, asa cum este in momentul de fata", a precizat Szarvadi, adaugand ca exista, totusi, posibilitatea cresterii vanzarilor in rate in zilele premergatoare intrarii in vigoare a noilor norme.

De asemenea, majorarea cu trei procente a TVA-ului ar putea sa nu creeze efecte de la inceput. Insa, arata directorul DOMO, "probabil ca, pe termen lung, consumul, in general, se va reduce cel putin cu acelasi procent cu cat va creste TVA-ul, iar consumul de electrocasnice va suferi chiar o scadere mai mare".

Vanzarile comerciantilor, mai arata Szarvadi, au fost deja influentate negativ de scaderea monedei euro, cele mai multe produse comercializate in Romania provenind din zona euro.

In ciuda tuturor factorilor de influenta negativa, pentru Domo, "anul 2005 a fost un an foarte stabil, cu o crestere constanta, conform sezonalitatii. Cea mai mare crestere s-a inregistrat la telefoane mobile si produse IT&C, produse introduse relativ recent in reteaua DOMO".

Pentru urmatoarea perioada, Szarvadi estimeaza, potrivit experientei din anii anteriori, "o dublare a vanzarilor fata de primul semestru".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri