MOL a vandut 10 benzinarii catre Agip in Romania pentru 26 statii Agip in Austria

Grupurile MOL din Ungaria si Eni din Italia au semnat un acord de vanzare-cumparare de statii de distributie carburanti, constand in vanzarea a 10 benzinarii ale MOL catre Agip in Romania, in acelasi timp cu achizitionarea a 26 de benzinarii ale Agip de catre MOL in Austria, potrivit MOL Romania.

"In ambele tari, scopul acestei tranzactii este optimizarea prezentei pe piata si atingerea obiectivelor de dezvoltare pentru ambele companii. Implementarea acestui swap va aduce beneficii reciproce pentru activitatile de retail ale MOL si Eni in Romania, respectiv Austria", mai informeaza comunicatul emis de MOL Romania.

Ca urmare a incheierii acestei tranzactii, Grupul MOL va opera 73 de benzinarii in Austria si 121 in Romania, iar ENI 158 de statii in Austria si 37 in Romania.

In prezent, MOL Romania are o retea formata din 121 de benzinarii, noua dintre ele fiind inaugurate anul acesta. MOL Romania este o companie petroliera de retail, parte a grupului ungar MOL, cu sediul central la Budapesta. Compania are 15.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI.

Agip este marca a grupului italian Eni S.p.A, considerat printre cele mai importante companii din lume care activeaza in domeniul petrolier. Grupul Eni activeaza in peste 70 de tari si are circa 76.000 angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri