Furnizarea gazelor naturale se desfasoara, la acest moment, in regim normal, la parametri de presiune normali in toate zonele deservite de catre companie, sustin reprezentantii E.ON Gaz Romania.
"In ultimele zile, s-a constatat o reducere a volumelor de gaze naturale din import, dar aceasta reducere a fost compensata prin utilizarea unor cantitati de gaze naturale inmagazinate anul trecut. E.ON Gaz Romania detine in momentul de fata un stoc de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale. Obiectivul companiei noastre este de a asigura securitatea si continuitatea furnizarii gazelor naturale pentru toti clientii sai", adauga reprezentantii companiei.

Compania mai anunta ca, in eventualitatea aparitiei unor disfunctionalitati in sistem, compania va informa opinia publica referitor la acestea si va lua in acelasi timp masurile de siguranta care se impun.

Directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a declarat luni pentru NewsIn ca importurile de gaze din Rusia sunt in continuare cu 30% mai mici, dar pana la 11 ianuarie nu se stie ce se va intampla.

"Asa cum a anuntat si domnul ministru, debitul este in continuare cu 30% mai mic. Oficial, situatia va dura pana la 11 ianuarie. Insa nu se stie ce se va intampla pana atunci", a precizat Ioan Rusu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat sambata ca Romania nu are niciun fel de probleme in privinta asigurarii cu gaze naturale si ca scaderea debitului gazelor livrate din Rusia catre Romania cu 32% va dura pana la 11 ianuarie 2009.

Consumul de gaze in ultimele zile a fost de circa 58,5 milioane metri cubi gaze/zi. Dintre acestea, 33 milioane metri cubi/zi provin din productia interna, Petrom si Romgaz, plus alti producatori mai mici.

Romania importa din Rusia circa o treime din necesarul de gaze destinate consumului intern. Populatia Romaniei consuma anual aproximativ 18 miliarde metri cubi gaze naturale. Dintre acestea, circa doua treimi sunt asigurate de Petrom (detinuta de grupul austriac OMV) si de producatorul de stat Romgaz.

E.ON Gaz Romania, membra a Grupului E.ON, activeaza in domeniul industriei gazelor naturale, fiind specializata in furnizarea gazelor naturale. Cu o traditie de peste 30 de ani in domeniu, E.ON Gaz Romania asigura furnizarea gazelor naturale pentru clientii din 20 de judete din partea de nord a tarii, din Transilvania, Moldova si Banat. Compania are peste 1,3 milioane in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri