Casele de avocatura din Romania se lanseaza in consultanta fiscala si contabila, in conditiile in care piata s-a sofisticat si are nevoie de o mai mare flexibilitate in abordarea clientilor, atat la nivelul serviciilor, cat si in privinta onorariilor practicate.

Firma de avocatura Voicu & Filipescu si-a extins, incepand din aceasta luna ariile de expertiza in directia consultantei fiscale si contabilitatii prin integrarea firmei specializate Steuer & Buchhaltung Partners SRL.

Principalii competitori pe acest segment sunt Ernst&Young, KPMG, Deloitte si PricewaterhouseCoopers dar si companiile BDO Consulting, Mazars si Tax House.

Parteneriatul va functiona formal prin SC Voicu & Filipescu Tax SRL, iar echipa de consultanti fiscali si contabili va fi inclusa in echipa de avocati a Voicu & Filipescu, astfel incat clientii firmei sa poata beneficia de asistenta completa in domeniul financiar, fiscal si contabil.

Astfel, Alexandru Tabacu devine Tax Partner al Voicu & Filipescu, aducand numarul partenerilor firmei la noua, in timp ce Madalina Gatu va ocupa pozitia de Tax Manager. Noua structura numara 65 de avocati, consultanti fiscali si angajati in departamentele auxiliare.

Cu o experienta de zece ani in consultanta fiscala, Alexandru Tabacu este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania si al Association of Chartered Certified Accountants UK.

Voicu & Filipescu a fost infiintata in 2001 de catre Daniel Voicu si Mugur Filipescu, prin achizitia biroului local al unei firme internationale de avocatura.

In 2006 au fost adaugati doi parteneri, urmati de alti patru in ianuarie 2008, iar in martie 2008 Voicu & Filipescu s-a extins prin preluarea a 13 avocati din echipa fostei Stefanica, Dutu & Partners.

Steuer & Buchhaltung Partners SRL, infiintata in 2006 de catre un grup de consultanti fiscali care anterior au facut parte din prezenta locala a BDO Group of Companies.

Si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cea mai mare firma de pe piata locala de avocatura in functie de veniturile incasate, a lansat anul trecut o divizie de consultanta fiscala, care si-a propus sa realizeze in primul an de activitate o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro.

Investitia initiala a fost de aproximativ 300.000 euro, urmand sa ajunga la break-even in urmatoarele luni, insa miscarea este de notat in contextul in care un sfert din echipa de conducere a departamentului de consultanta fiscala de la Ernst&Young a fost dislocata si atrasa de NNDKP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
HR Deloitte: Cand simt ca imi ating limitele, plec la 6 de la birou