Preluarea Printrak International de catre Safran, aprobata de Concurenta

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea Printrak International de catre Safran SA, prin filiala sa Sagem Sécurité AS, a anuntat autoritatea de concurenta intr-un comunicat.

Potrivit acesteia, analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul releva ca operatiunea nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante. "Astfel, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal", se arata in comunicat.

Printak, unitatea biometrica a grupului Motorola, proiecteaza, dezvolta, integreaza si intretine solutiile de identificare bazate pe biometrie. CC mentioneaza ca, in prezent, Printak este in principal interesata de solutii AFIS (sisteme automate de identificare a amprentelor digitale) pentru domeniul dreptului penal.

Conform notificarii, Printak nu are filiale, angajati sau active in Romania, iar cifra de afaceri realizata in Romania in intervalul analizat provine din exportul realizat in baza unui singur contract incheiat intre Motorola Israel si Ministerul Administrat iei si Internelor.

Sagem Sécurité, infiintata in 2007, face parte din departamentul aparare si securitate a grupului Safran. Acesta este orientat catre produse si servicii destinate domeniului apararii si opereaza international prin filialele sale structurate pe liniile principale de activitate, respectiv propulsie aerospatiala, echipamente aviatice, aparare si securitate, precum si comunicatii. De asemenea, Sagem Sécurité este activa in domeniul solutiilor de identificare bazate pe biometrie, precum si in domeniul documentelor securizate de identificare si solutiilor de management al identificarii. Sagem Sécurité este totodata activa in domeniul smartcard-urilor ce au incorporate chip-uri bazate pe biometrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cu mezelurile în online: producătorul român Elit, despre evoluția în pandemie
Setari Cookie-uri