Electroputere Craiova a prelungit concediul pentru 1.200 de angajati

Circa 1.200 de angajati ai uzinei Electroputere Craiova nu au revenit la serviciu la inceputul acestui an, din cauza numarului scazut de comenzi, decizia fiind luata in luna decembrie de conducerea firmei.

Liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, a precizat ca decizia a venit ca urmare a unei perioade dificile pe care societatea o traverseaza. "La sfarsitul lunii decembrie, s-au facut niste calcule economice si s-a hotarat, la nivelul board-ului firmei, ca 1.200 de salariati sa ramana in continuare in vacanta pana cel putin in data de 12 ianuarie. Pe parcursul lunii ianuarie, urmeaza sa se intruneasca Consiliul de Administratie care sa faca o analiza economica pentru ca intreprinderea traverseaza o perioada dificila, ea trebuie si reorganizata, dar mai ales ca exista o criza mondiala pe care o consemneaza mai toata industria romaneasca", a spus Bojenoiu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca si la Electroputere ar putea aparea probleme in perioada urmatoare, insa spera ca acestea sa nu fie atat de grave incat sa fie necesara o reducere a fortei de munca. Bojenoiu a precizat ca cei 1.200 de angajati ai Electroputere primesc in aceasta perioada 75% din salariu, conform Codului Muncii.

Liderul de sindicat a mai spus ca angajatii al caror concediu a fost prelungit pana la data de 12 ianuarie sunt din mai multe sectii ale uzinei. "Mai multe de jumatate din angajatii Electroputere, adica peste 1.200, sunt la munca. Singura sectie unde nu sunt probleme este cea de transformatoare, acolo unde exista foarte mult de lucru“, a spus Aurel Bojenoiu.

Uzina Electroputere Craiova, care in prezent are aproape 2.500 de angajati, a fost privatizata in luna noiembrie 2007, atunci cand 62,8% din capitalul social al intreprinderii a fost preluat de firma saudita Al-Arrab Contracting Limited.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cu mezelurile în online: producătorul român Elit, despre evoluția în pandemie
Setari Cookie-uri