Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a semnat un nou contract de Asistenta Tehnica, finantat prin Programul PHARE 2006, in vederea pregatirii lucrarilor de modernizare pentru 16 statii de cale ferata situate in municipii resedinta de judet.

Statiile incluse in acest program sunt: Giurgiu, Alexandria, Slatina, Pitesti, Ramnicu Valcea, Resita Sud, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Vaslui, Botosani, Piatra Neamt, Bistrita, Zalau, Braila, Calarasi si Slobozia.

Valoarea contractului este de 4.010.000 euro, fara TVA, din care 75% fonduri nerambursabile Phare (3.007.500 euro) si 25% cofinantare nationala (1.002.500 euro).

Citeste si:

Obiectivul proiectului vizeaza realizarea documentatiilor necesare lucrarilor de modernizare a statiilor de cale ferata constand in: analiza situatiei existente, previzionarea dezvoltarii pentru fiecare statie de cale ferata, definirea alternativelor de modernizare, elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice, detaliilor de executie si a documentatiile de atribuire pentru contractele de lucrari si supervizare.

Beneficiarul acestui proiect este Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” S.A., iar Autoritatea de Implementare este Ministerul Transporturilor. Calitatea de Prestator este detinuta de asocierea RomCapital Invest – Consis Proiect – ISPCF – Proiect CF, liderul asocierii fiind RomCapital Invest. Termenul de finalizare al proiectului este 30 noiembrie 2009.