Grupul de firme UTI: EBITDA de 15 mil. euro in 2008

Grupul de firme UTI detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a inregistrat in 2008 un EBITDA (profit operational inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari) de 15 milioane de euro, la afaceri de 150 milioane de euro si estimeaza pentru anul acesta venituri de 165 milioane de euro.

Grupul de firme UTI a raportat pentru 2008 o cifra de afaceri de 150 mil. euro, in crestere cu circa 65% fata de valoarea de 97 milioane de euro obtinuta in 2007.

Profitul operational al companiei s-a triplat ajungand de la 5 mil. euro inregistrate in 2007 la 15 mil. euro anul trecut.

“Cele mai profitabile divzii in 2008 au fost divizia sisteme de securitate, divizia management trafic si divizia Facility Management datorita cererilor foarte mari de pe piata romeneasca in aceste domenii”, a declarat, pentru Wall-Street, Tiberiu Urdareanu, presedintele UTI.

El a recunoscut insa ca efectele crizei au fost resimtite si de grupul pe care il conduce, incepand cu luna octombrie a anului trecut. “Din luna octombrie a lui 2008 au crescut costurile de finantare, apoi spre sfarsit de an devalorizarea leului a indus costuri suplimentare. Toate acestea au fost insa contracarate prin implementarea rapida a unui plan de reducere costuri”, mai afirma oficialul UTI.

Astfel, la sfarsitul anului trecut Urdareanu a decis punerea in vanzare a doua dintre diviziile grupului UTI, UTI Retail Solutions si Cobra Security, banii obtinuti urmand sa fie investiti in dezvoltarea de noi afaceri. “Si in 2009 mentinem oferta de vanzare a celor 2 divizii pe care le evaluam la 50 milioane de euro”, ma mai declarat presedintele UTI.

UTI Retail Solutions este specializata in solutii de securitate pentru spatiile comerciale si industriale, iar Cobra Security este o companie de paza si securitate.

Grupul UTI a intrat pe piata in 1990, cand a fost infiintata societatea Infocon SRL, specializata in grafica pe computer, procesare de imagini, subansamble si accesorii pentru computere, plus produse de birotica. In 1992 a fost infiintata firma UTI Trading, care avea ca obiect de activitate importul si distributia de sisteme de alarma. In 1994 a luat fiinta UTI System SA care activeaza in sectorul sistemelor integrate de securitate si este in prezent cea mai mare companie din grup.

Urdareanu detine 60% din UTI Holdings, fondul de investitii AIG Investment Fund controleaza un pachet de 25%, restul de 15% fiind in posesia angajatilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri