Structura echipei Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) se modifica printr-o serie de promovari in randul partenerilor si asociatilor seniori si prin introducerea unui nou nivel de senioritate.
Modificarile vin sa completeze procesul de consolidare inceput anul trecut. NNDKP se pregateste pentru a asigura flexibilitate crescuta si soliditate pe toate ariile de practica, astfel incat sa raspunda noilor orientari de business generate de contextul economic actual, in contextul in care se asteapta la o diminuare a veniturilor caselor de avocatura

Structura parteneriatului NNDKP a fost modificata prin promovarea a trei asociati seniori ca parteneri remunerati: Ioana Niculeasa (Real Estate), Madalin Niculeasa (Litigii), Sorina Cretu (Litigii) si prin retragerea efectiva din activitatea firmei a Patriciei Petersen si a lui Andrew Kingston, fara efecte asupra denumirii firmei. Astfel, parteneriatul NNDKP cuprinde noua parteneri asociati („equity partners”) si sase parteneri remunerati („salaried partners”) .

De asemenea, au fost promovati ca asociati seniori Mihai Macelaru (Fuziuni si achizitii) si Eva Forika (coordonatoarea biroului NNDKP de la Timisoara).

O alta modificare consta in crearea unul nou nivel de senioritate, de asociat manager („managing associate”), care se situeaza, din punct de vedere organizatoric, intre cel de asociat senior si cel de partener remunerat.

„2009 va fi un an de consolidare a practicilor si de identificare a unor noi oportunitati de activitate, asa cum arata de altfel si opinia majoritatii analistilor din industrie, la nivel international. Noi am optat sa ne intarim toate fronturile si sa profitam de complexitatea structurii noastre, pentru a reduce la maximum influentele crizei”, considera Ion Nestor, unul din partenerii coordonatori ai NNDKP.

Analizele facute pe pietele mature estimeaza ca recesiunea ce afecteaza in principal domeniul financiar si cel al constructiilor va avea ca efect o diminuare a veniturilor caselor de avocatura generate de practici ca tranzactii imobiliare, finantari, achizitii.

Pe piata romaneasca aceste tendinte negative se resimt deja. Pe de alta parte, insa, aici se asteapta cresteri insemnate in domeniul litigiilor comerciale si al celor legate de insolventa, precum si cresterea consultantei legale legate de infrastructura, achizitiile publice, restructurari si lichidari, preluare de active neperformante, raporturile de munca, aspectele de mediu, chestiunile de taxe si fiscalitate.

„Anvergura si complexitatea firmei ne ofera in prezent avantajul unei reorientari rapide catre ariile de practica cele mai solicitate, fara a neglija domeniile mai putin active. Pentru aceasta am construit o echipa capabila sa raspunda prompt la schimbarile ce se anunta pe piata serviciilor avocatiale, iar viziunea noastra in ceea ce priveste resursele umane este orientata pe termen lung: intentionam sa pastram si sa promovam oamenii valorosi pe care ii avem si, totodata, urmarim intarirea echipei prin atragerea in continuare a avocatilor talentati si experimentati”, a adaugat Ion Nestor.

Firma de avocatura apreciaza ca este dificil de cuantificat evolutia pietei de business din cauza fluiditatii actuale a mediului economic, dar modificarile efectuate vor permite mentinerea unui nivel robust al veniturilor.

NNDKP a demarat anul trecut un proces de consolidare a echipei atat la nivelul parteneriatului cat si al asociatilor, a lansat o entitate juridica specializata pe consultanta fiscala si o alianta cu Link Resource in domeniul consultantei si executiei pentru serviciile din domeniul sanatatii. In acelasi timp, NNDKP a continuat procesul de dezvoltare si consolidare a diviziei de proprietate intelectuala prin atragerea unora dintre specialistii de marca din acest domeniu, oferind servicii integrate complete de consultanta specializata si juridica.

In prezent echipa NNDKP este formata din 15 parteneri si peste 100 de asociati - ce acopera 13 arii de practica: Drept corporatist; Fuziuni si achizitii; Dreptul concurentei; Drept bancar si financiar; Tranzactii imobiliare; Litigii; Infrastructura si PPP; Contracte comerciale si Achizitii publice; Piata de capital; Proprietate intelectuala si Pharma; Dreptul muncii si Imigrare; Dreptul mediului; Drept fiscal.

Cine sunt noii parteneri


Ioana Niculeasa este unul din cei mai apreciati avocati din Romania specializati in domeniul tranzactiilor imobiliare, activitatea sa acoperind toate aspectele specifice acestora. Are expertiza in intocmirea rapoartelor de due diligence, intocmirea si negocierea documentelor privind tranzactiile imobiliare, acordarea de asistenta cu privire la construirea si dezvoltarea proiectelor imobiliare, cum ar fi spatii de birouri, proiecte rezidentiale, precum si centre comerciale si parcuri industriale. De asemenea, acorda consultanta in domeniul fuziuni si achizitii si in legatura cu aspecte generale legate de activitatea societatilor.

Niculeasa a coordonat si a fost implicata in unele din cele mai complexe tranzactii din domeniul imobiliar, precum: asistenta acordata RREEF, divizia imobiliare a Deutsche Bank, in achizitia a trei proiecte imobiliare, in cea mai mare tranzactie de real estate din Romania, asistenta juridica Fabian Romania Property Fund, asistenta acordata GTC in vanzarea America House, proiecte precum inchirierile sediilor din tara pentru Millenium Bank, Bluehouse Capital, contractele de construire pentru Victoria si Olympia Building, inchirierile Blh Olympia, joint venture-ul dintre AIG Lincoln si Fabian pentru cladirea de birouri Lakeview.

Sorina Cretu, este unul din cei mai reputati litigatori din Romania, cu o bogata expertiza in domeniu, reprezentand clientii in instantele din Romania, precum si in fata Curtii de Arbitraj International, in domenii cum ar fi arbitrajul comercial international, dreptul proprietatii intelectuale, cauze de raspundere civila, profesionala, drept comercial si drept administrativ. Este membra a Asociatiei Internationale de Arbitraj si este specializata in litigii privind marcile comerciale, drepturile de autor aferente brevetelor si desenele industriale.

Cretu coordoneaza proiecte in domeniul arbitrajului comercial international sub imperiul regulilor UNCITRAL si ICC (Agrana Zucker GmbH, Mittal Steel, Dextron Ltd, Jacobs Ltd, Bechtel); proceduri administrative pe rolul instantelor romane (Rosia Montana Gold Corporation, Casarom); litigii privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala, marci, desene si modele industriale, brevete de inventii (Unilever, Heineken, Philip Morris, Uniqa Grup Austria, Colgate-Palmolive), executarea silita a titlurilor de credit si chestiuni comerciale legate de propria lor organizare si functionare (ABM Amro Bank, BRD Groupe Societe Generale, ING Bank NV Amsterdam, OTP Bank), litigii privind reorganizarea judiciara si falimentul (Rosegur).

Madalin Niculeasa este recunoscut drept un prestigios litigator cu experienta vasta in domeniu, reprezentand clientii in cauze aflate pe rolul instantelor din Romania si al Curtii de Arbitraj International. Aria sa de expertiza include tratarea unei ample varietati de aspecte litigioase din domeniul dreptului administrativ, fiscal, civil si comercial. Participa in mod constant la proceduri specifice litigiilor, in materii cum ar fi falimentul, dreptul muncii si alte aspecte de reglementare. De asemenea, a publicat numeroase articole si carti pe teme administrative si fiscale.

Printre proiectele semnificative coordonate de Niculeasa se numara: reprezentarea Ford Romania in dosarele privind impartirea profitului catre salariati, reprezentarea Remar in fata Curtii Internationale de Arbitraj de la Paris, reprezentarea Studio Capital Inc in litigiul privind natura juridica a sculpturii Domnisoara Pogany, reprezentarea Ford in litigiile cu SIF Oltenia legate de procedurile aferente privatizarii Automobile Craiova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri