Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer, prezenta de mai multi ani si in industria autohtona a lemnului, a achizitionat fosta fabrica IKEA de la Siret, detinuta prin intermediul diviziei Swedwood.
Acordul privind aceasta tranzactie a fost semnat la data de 19 decembrie 2008, intre Swedwood si Holzindustrie Schweighofer.

"Productia unitatii detinuta pana acum de Swedwood se integreaza perfect in conceptul de prelucrare a lemnului dezvoltat la unitatea noastra din Radauti, care este situat la doar 12 km distanta de Siret”, declara Gerald Schweighofer, proprietarul companiei austriece.

In viitor, unitatea de la Siret urmeaza sa devina o a doua unitate de productie a lemnului a grupului austriac.

Echipamentele si utilajele fabricii de la Siret vor fi adaptate pentru nevoile Holzindustrie Schweighofer, care planifica sa produca panouri din lemn masiv, cu o capacitate de pana la 60.000 m3.

Compania austriaca a mai anuntat ca in cursul anului 2009 vor fi angajati aproximativ 200 de persoane la noua unitate de productie din Siret.

Producatorul suedez de mobila Swedwood, detinut de cel mai puternic retailer de mobilier si decoratiuni interioare din lume, IKEA, a inchis, in luna august a anului trecut, singura fabrica de mobilier pe care o avea pe piata locala.

Swedwood a finalizat constructia fabricii din judetul Suceava in 1999, in urma unei investitii de 12 mil. euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri