Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au cumparat fosta fabrica IKEA de la Siret

Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer, prezenta de mai multi ani si in industria autohtona a lemnului, a achizitionat fosta fabrica IKEA de la Siret, detinuta prin intermediul diviziei Swedwood.

Acordul privind aceasta tranzactie a fost semnat la data de 19 decembrie 2008, intre Swedwood si Holzindustrie Schweighofer.

"Productia unitatii detinuta pana acum de Swedwood se integreaza perfect in conceptul de prelucrare a lemnului dezvoltat la unitatea noastra din Radauti, care este situat la doar 12 km distanta de Siret”, declara Gerald Schweighofer, proprietarul companiei austriece.

In viitor, unitatea de la Siret urmeaza sa devina o a doua unitate de productie a lemnului a grupului austriac.

Echipamentele si utilajele fabricii de la Siret vor fi adaptate pentru nevoile Holzindustrie Schweighofer, care planifica sa produca panouri din lemn masiv, cu o capacitate de pana la 60.000 m3.

Compania austriaca a mai anuntat ca in cursul anului 2009 vor fi angajati aproximativ 200 de persoane la noua unitate de productie din Siret.

Producatorul suedez de mobila Swedwood, detinut de cel mai puternic retailer de mobilier si decoratiuni interioare din lume, IKEA, a inchis, in luna august a anului trecut, singura fabrica de mobilier pe care o avea pe piata locala.

Swedwood a finalizat constructia fabricii din judetul Suceava in 1999, in urma unei investitii de 12 mil. euro.

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri