"Azi (n.r. luni, 12 ianaurie 2009) am semnat contractul. Pretul va depinde de cotatiile europene, de la bursa Lavera/Genoa. In lunile ianuarie, februarie si martie, Petrom va livra Electrocentrale Bucuresti cate 40.000 tone pacura in fiecare luna, in aprilie 26.000 tone pacura, iar in mai, iunie, iulie si august cate 12.000 tone pacura", a declarat, citat de NewsIn directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti, Irina Duica.

Pacura era azi cotata la pretul de 250 de dolari/tona.

Compania Petrom a anuntat la inceputul lunii ianuarie ca este pregatita sa furnizeze, contra cost, aproximativ 70.000-75.000 tone de pacura pentru CET-uri, pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a asigura necesarul de combustibil, care sa inlocuiasca gazul, dupa ce gigantul rus Gazprom a sistat furnizarea de gaze.

Citeste si:

Cu activitati in domenile Explorare si Productie, Rafinare, Marketing si Gaze naturale, Petrom are rezerve dovedite de petrol si de gaz de 940 milioane barili echivalent petrol (bep), o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone metrice pe an. Compania detine aproximativ 600 benzinarii in Romania si 200 in Moldova, Bulgaria si Serbia.
Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta, ale caror capacitati au instalate o putere de circa 2.000 MW.