"Comenzi avem cam la 50% din capacitatea unitatii, in consecinta, tot prin rotatie, vor lucra 50% din salariati, iar 50% vor intra in somaj tehnic. Trei sectii vor lucra partial, iar una este inchisa pentru lucrari de intretinere", a declarat, luni, citat de NewsIn, liderul de sindicat de la ArcelorMittal Iasi, Constantin Rotaru.

Potrivit acestuia, angajatii au fost informati ca se va deschide o schema de plecari voluntare din cadrul unitatii. "Din spusele administratiei, aceasta schema va afecta doar 2-3% din personal, adica vreo 20 de oameni, schema fiind dedicata in special celor cu gulere albe, ca sa ma exprim asa. Ma refer la personalul care nu lucreaza direct in productie", a precizat Constantin Rotaru.

Conducerea ArcelorMittal Iasi si-a mai trimis angajatii in somaj tehnic in perioada octombrie - decembrie 2008, timp in care unitatea a lucrat la jumatate din capacitate. In ultimele trei luni ale anului trecut, comenzile lunare au insumat circa 4.000 de tone, fata de circa 9.000 tone lunar in perioada ianuarie - septembrie 2008.

Citeste si:

"Mesajul conducerii companiei pe anul in curs se poate sintetiza astfel: numai nebunii fac predictii, iar noi nu suntem nebuni", a mai spus Rotaru.

ArcelorMittal Iasi, companie cu 650 de angajati, si-a sistat activitatea pe 19 decembrie, pe perioada sarbatorilor de iarna. Din cauza crizei economice mondiale, conducerea unitatii a prelungit vacanta cu o saptamana, productia fiind reluata de luni, 12 ianuarie.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.