Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliu releva ca operatiunea are loc, in principal, in sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate.

Conform datelor transmise de CC, efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate.

"Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice si s-a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune", anunta CC.

Albalact a cumparat in 23 decembrie pachetul de 77,23% din titlurile producatorului de lactate Raraul Campulung Moldovenesc, tranzactia fiind finantata printr-un credit obtinut de la Banca Comerciala Romana.