Circa 35 - 40% din firmele de constructii risca falimentul in cazul in care sectorul de profil din Romania nu va beneficia urgent de finantarea proiectelor din domeniu, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) Laurentiu Plosceanu.

Potrivit acestuia, piata constructiilor ar putea inregistra in aceste conditii, in 2009, o comprimare de pana la 80 - 85% din valaorea de anul trecut, sau o crestere de pana la 10% in conditiile adoptarii unor masuri urgente.

Plosceanu a mai precizat ca declinul sectorului constructiilor depinde de dinamica lucrarilor de infrastructura, de cofinantarea lucrarilor asigurata de bugetul de stat, reducerea de TVA pentru lucrarile de reabilitare termica si constructia de locuinte sociale, precum si reducerea sau eliminarea impozitului pe profitul reinvestit.

De asemena, reprezentantii ARACO solicita ca plata TVA sa se realizeze dupa finalizarea lucrarilor de constructii, conform NewsIn.

"Firmele de constructii nu pot sa plateasca toate taxele in avans, asta mai ales in conditiile actuale de piata", a subliniat Plosceanu.

Acesta a adaugat ca cea mai afectata ramura din constructii este in momentul de fata cea a segmentului imobiliar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
H&M începe să producă măști de protecție
Setari Cookie-uri