Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM-uri) care sunt interesate de cooperare in cercetare in cadrul Programului Cadru 6 legat de Stiintele Vietii au la dispozitie un nou program denumit SMEs go LifeSciences. Un consortiu de 28 de institutii din 26 de tari sprijina, pe de-o parte IMM-urile sa se implice in proiectele de cercetare ale PC6, iar pe de alta parte sprijina grupurile de cercetare in gasirea de IMM-uri potrivite ca parteneri (in cercetare). Programul este o initiativa pe 3 ani, cofinantata de Comisia Europeana.
"SMEs go LifeSciences" actioneaza ca un ajutor focalizat pe informarea si pregatirea IMM-urilor si cercetatorilor pe probleme PC6. Se pune accentul in special asupra topicilor legale si financiare ale PC6, dar si probleme ca scrierea unei propuneri si importanta implicarii IMM-urilor.

In primele 6 luni s-au organizat 39 de sesiuni nationale de pregatire si a catorva transnationale. Punctul culminant al acestor activitati a fost o sesiune de pregatire transnationala organizata pentru Conferinta Dinamicii Baltice (Baltic Dynamics Conference) din Riga, Letonia din 10 septembrie 2004. Dupa trei prezentari ce s-au axat pe informatii despre apelurile PC6 curent deschise, s-au dat sfaturi pentru pregatirea unei bune propuneri de proiect si s-au discutat aspectele financiare ale PC6.

Evenimentul a servit pentru a aduce laolalta IMM-urile interesate in cooperarea RTD internationala din PC6 si grupuri de cercetatori ce cauta IMM-uri ca parteneri. Raspunsul participantilor a aratat ca un astfel de eveniment este foarte util. Excelenta colaborare cu Comisia Europeana si retele antreprenoare ca Europabio sau Innovation Relay Centers vor asigura succesul initiativei SMEs go LifeSciences. SMEs go LifeSciences a fost prezentat publicului in vara anului 2004, oferind o pagina de Net informativa.

Informatii importante privind activitatile proiectului, punctele importante ale PC6, link-uri folositoare si persoane de contact pot fi gasite pe site-ul www.smesgolifesciences.org.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri