Grupul belgian Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image, a afisat o crestere peste asteptari a vanzarilor din al patrulea trimestru, pe fondul promotiilor desfasurate la sfarsitul anului trecut, si a demarat un proces de reducere a costurilor cu 100 milioane euro, in 2009, anunta Reuters.
Vanzarile grupului au crescut cu 15,8%, la 5,42 miliarde euro (7,19 miliarde dolari), peste media estimarilor analistilor chestionati de Reuters, ce prognozasera vanzari de 5,34 miliarde euro, scrie NewsIn.

Excluzand o apreciere cu aproape 10% a dolarului in fata euro si faptul ca in 2008 au existat 53 saptamani lucratoare, vanzarile au crescut cu 4,4%.

Pe piata din Statele Unite, vanzarile au crescut cu 2,9%, in aceeasi perioada, in contextul temperarii inflatiei din sectorul vanzarilor de alimente cu amanuntul, peste estimarile analistilor, ce asteptau o crestere cu 2% a vanzarilor.

Pe piata nationala, vanzarile au crescut cu 2,7%, fata de media estimarilor, de 1,9%. Grupul a confirmat prognoza privind bilantul financiar pe 2008 si a anuntat ca planuieste sa reduca costurile cu 100 milioane euro si capitalul de lucru cu 50 milioane euro, in 2009.

Delhaize va anunta in 12 martie castigurile totale din 2008. Delhaize Group este prezent in Romania prin lantul de supermarketuri Mega Image.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri