Grupul belgian Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image, a afisat o crestere peste asteptari a vanzarilor din al patrulea trimestru, pe fondul promotiilor desfasurate la sfarsitul anului trecut, si a demarat un proces de reducere a costurilor cu 100 milioane euro, in 2009, anunta Reuters.

Vanzarile grupului au crescut cu 15,8%, la 5,42 miliarde euro (7,19 miliarde dolari), peste media estimarilor analistilor chestionati de Reuters, ce prognozasera vanzari de 5,34 miliarde euro, scrie NewsIn.

Excluzand o apreciere cu aproape 10% a dolarului in fata euro si faptul ca in 2008 au existat 53 saptamani lucratoare, vanzarile au crescut cu 4,4%.

Pe piata din Statele Unite, vanzarile au crescut cu 2,9%, in aceeasi perioada, in contextul temperarii inflatiei din sectorul vanzarilor de alimente cu amanuntul, peste estimarile analistilor, ce asteptau o crestere cu 2% a vanzarilor.

Pe piata nationala, vanzarile au crescut cu 2,7%, fata de media estimarilor, de 1,9%. Grupul a confirmat prognoza privind bilantul financiar pe 2008 si a anuntat ca planuieste sa reduca costurile cu 100 milioane euro si capitalul de lucru cu 50 milioane euro, in 2009.

Delhaize va anunta in 12 martie castigurile totale din 2008. Delhaize Group este prezent in Romania prin lantul de supermarketuri Mega Image.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si