Este al doilea contract pe care LDK Consultants Engineers and Planners l-a castigat in aceasta saptamana de la Ministerul Finantelor, dupa ce, printr-un anunt de atribuire de miercuri, compania greaca si subsidiara sa din Romania castigasera de la statul roman un contract de aproape un milion euro pentru realizarea unei campanii publice de informare si constientizare pentru imbunatatirea imaginii romilor.

Cei 984.370 euro vor fi alocati prin noul contract pentru servicii de asistenta tehnica in vederea sprijinirii Ministerului Educatiei pentru implementarea strategiei privind imbunatatirea accesului la educatie al grupurilor dezavantajate si pentru promovarea educatiei incluzive.

Firma din Grecia va monitoriza continuarea activitatilor derulate anterior de judetele implicate in programele Phare pentru accesul la educatie al grupurilor dezavantajate si va elabora un studiu, la nivel national, in care va evalua impactul si rezultatele proiectelor Phare de acest fel.

Citeste si:

In plus, LDK Consultants Engineers and Planners va dezvolta o campanie de informare a publicului, in vederea eliminarii segregarii in scoli, dar si pentru promovarea educatiei incluzive, a tolerantei si a multiculturalismului.

De asemenea, in anuntul de atribuire se arata ca, prin contract, firma elena s-a angajat sa organizeze o Conferinta Nationala pentru diseminarea rezultatelor proiectului si a bunelor practici, inclusiv din domeniul educatiei.

LDK-Consultants Engineers & Planners SA este un grup de companii de consultanta cu sediul in Grecia, care opereaza pe mai multe piete din tari dezvoltate sau in curs de dezvolare din Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa si Asia, oferind solutii integrate pentru proiecte in domeniul energiei, infrastructurii de transport, mediului, imobiliar, dezvoltarii socio-economice si afacerilor.