La sedinta extraordinara a Comisiei de Dialog Social, initiata, sambata, de catre Prefectura Valcea, la sediul SC Oltchim, ca urmare a solicitarii Sindicatului Liber Oltchim, directorul general Constantin Roibu a declarat ca, in aproximativ doua saptamani, va fi finalizata documentatia cu care societatea, precum si institutii ale statului implicate in acest demers, vor solicita Comisiei Europene acordul pentru a obtine aprobarea maririi capitalului social al SC Oltchim, de la 80 de milioane euro, in prezent, la 150 milioane euro.

In esenta, conducerea Oltchim solicita, in premiera, un ajutor de stat, pentru o garantie de 86 milioane euro, in baza careia compania ar putea accesa credite.

Directorul Roibu s-a aratat optimist, in ceea ce priveste aceasta perspectiva, declarand ca, in actualul context economico-financiar, UE si-a demonstrat deja operativitatea. „Nu se pune problema sa nu obtinem cele solicitate, cata vreme Comisia (Comisia Europeana, n.r.) a aprobat cereri similare, din partea altor tari”, a spus Roibu, care a precizat ca din acesti bani ar putea achizitiona instalatia de Petrochimie de la Arpechim Pitesti, vitala pentru salvarea companiei valcene.

Citeste si:

Constantin Roibu a mai declarat ca, desi compania lucreaza la 50% din capacitate, nu se vor face deocamdata disponibilizari si ca salariati cu care compania va inceta raporturile de munca locurile de munca sunt cei 550 deja anuntati, care fie cumuleaza pensia cu salariul, fie indeplinesc conditiile de pensionare.

Potrivit lui Roibu, incepand cu luna noiembrie a anului trecut, in jur de 150 dintre acestia au parasit compania, iar pana la sfarsitul lunii martie 2009 vor pleca si ceilalti, cu exceptia a aproximativ 25, care lucreaza in sectoare „cheie” ale Oltchim.