Oil Terminal Constanta estimeaza pentru acest an un buget de venituri si cheltuieli mai mic cu 30%, fata de 2008, din cauza scaderii tranzitului produselor petroliere prin terminal, pe fondul crizei economice, a declarat directorul general al companiei, Vasile Miu.
"Bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009 este acum in lucru, insa estimam o scadere a acestuia cu 30% fata de cel din 2008, din cauza scaderii tranzitului produselor prin terminal. In doua-trei luni vom avea o schema a bugetului de venituri si cheltuieli si in aprilie s-ar putea aproba. Cam tot atunci vom avea si rezultatele financiare pe anul 2008, pe care le vom face publice dupa incheierea auditului", a explicat Vasile Miu.

De asemenea, directorul comercial al companiei, Gabriel Daraban, a declarat agentiei NewsIn ca in 2008 au fost rulate 11,5 milioane tone titei si estimeaza ca in 2009 acestea vor scadea la 8-8,5 milioane tone titei rulate.

"Criza a lovit toate rafinariile si combinatele petrochimice din tara. In functie de traficul produselor petroliere rulate, estimam o reducere a bugetului cu 30%" pentru 2009", a precizat Gabriel Daraban.

Oil Terminal a obtinut in primele noua luni ale anului 2008 un profit net de 1,52 milioane lei, de 4,8 ori mai mic decat cel din perioada similara a anului anterior, in timp ce afacerile sale au sporit cu 12%. In intervalul ianuarie-septembrie 2007 Oil Terminal afisase un profit net de 7,3 milioane lei. Afacerile companiei au sporit cu 12%, in primele noua luni din 2008, la 98 milioane lei, fata de intervalul echivalent din 2007, cand acestea s-au cifrat la 87,56 milioane lei. Compania a atras venituri totale de 99,7 milioane lei in primele trei trimestre ale anului trecut, cu 8,4% peste nivelul consemnat in perioada similara din 2007, cand acestea au fost de 91,9 milioane lei, potrivit informatiilor anuntate de companie pe portalul BVB in noiembrie 2008.

Cheltuielile totale inregistrate de Oil Terminal in primele noua luni din 2008 s-au ridicat la 97,8 milioane lei (26,86 milioane euro), cu 17,5% peste costurile din aceeasi perioada a anului anterior, de 83,2 milioane lei.

Actionariatul companiei este format din Ministerul Economiei, cu 59,62% din actiuni, Fondul Proprietatea (10%), iar 30,37% din actiuni apartin altor actionari. Compania este listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, cu simbolul OIL.

Oil Terminal SA Constanta este companie specializata in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea importului/exportului si tranzitului. Oil Terminal Constanta reprezintã unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri