Disponibilizari in judetul Covasna, pe fondul crizei financiare

Numarul disponibilizarilor anuntate pentru aceasta perioada de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Covasna depaseste 200 de persoane pentru zona Targu-Secuiesc.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Covasna (AJOFM), Kelemen Tibor, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca fabrica de confectii Secuiana disponibilizeaza 160 de angajati, dintr-un total de 774. Disponibilizarea colectiva va avea loc incepand cu prima parte a lunii februarie.

"Motivele sunt scaderea comenzilor pe plan extern si a vanzarilor pe plan intern. Pe plan extern, un client mare a redus drastic comenzile”, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, directorul Secuiana, Dobra Laszlo. Acesta a mentionat ca scaderea productiei totale a fabricii, pe acest an, este de 30%.

Secuiana este unul dintre cei mai importanti producatori de confectii din tara si anul trecut a creat costumele pentru echipa masculina de gimnastica ce a a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

O alta fabrica din Targu-Secuiesc, Amylum, care produce amidon, a anuntat ca ii va disponibiliza, pana in luna octombrie, pe cei 20 de angajati pe care ii mai avea dupa o alta disponibilizare, care a avut loc in primavara anului trecut. In acest fel, fabrica isi inchide activitatea.

“Se restructureaza pe principiul ca industria farmaceutica si relatia pe agricultura nu necesita productia lor de amidon”, a afirmat Kelemen Tibor.

Fabrica Amylum Romania Targu-Secuiesc a disponibilizat, in luna aprilie a anului trecut, 92 din cei 114 angajati ai sai, ca urmare a costurilor ridicate de productie. Compania a mai anuntat ca va produce in continuare cota alocata de izoglucoza, pe baza dextrozei lichide produsa la fabrica Amylum Bulgaria. Acesta a fost motivul pentru care mai pastrase 20 de angajati.

Amylum Romania, cu sediul in Targu Secuiesc, si-a inceput activitatea pe plan local in anul 2001 si activeaza in domeniul materii prime, amelioratori, aditivi, fiind un important investitor in zona. Fabrica produce amidon din orez, cartofi, porumb, glucoza, sirop de glucoza, maltoza, gluten sau uleiul din porumb.

O alta firma din judet care a anuntat ca va renunta la 28 din cei 700 de angajati este Valkes. Disponibilizarea are loc la punctul de lucru din Targu-Secuiesc, unde sunt angajate in jur de 50 de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri