Directorul producatorului de materiale de constructii SC Cemacon SA Zalau, Ioan Crehul, a anuntat ca 120 dintre cei 290 de salariati ai societatii vor fi disponiblizati, din cauza lipsei de comenzi.

"De obicei, in perioada de iarna se lucreaza pe stoc, atunci cand vorbim de materiale de constructii. In plus, s-a adaugat si criza financiara care a afectat extrem de multe societati. Noi oricum voiam sa inchidem anul viitor una dintre liniile de productie care, din punct de vedere tehnic, era uzata. Am mentinut-o din cauza cererii mari de pe piata. In contextul actual, insa, am fost nevoiti sa o inchidem mai repede, pentru ca din punct de vedere financiar, era costisitor sa lucram pe stoc. De fapt, majoritatea fabricilor din acest sector si-au redus sau si-au inchis activitatea in perioada de iarna”, a precizat Crehul, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, cei 120 de angajati vor ramane fara un loc de munca cel mai probabil in luna februarie 2009, din cauza procedurilor greoaie existente atunci cand e vorba despre disponibilizari. „Procedura e greoaie si, in plus, exista si o perioada de preaviz”, a declarat Ioan Crehul.

Cei 120 de disponibilizati vor primi intre trei si sase salarii compensatorii, in functie de vechime.

Infiintata in anul 1969 sub numele de Intreprinderea de Produse Ceramice, fabrica de la Zalau a devenit societate pe actiuni in 1991, iar din 1999 are capital privat de suta la suta. Profilul de activitate al societatii este producerea si comercializarea de elemente pentru zidarie din argila arsa, respectiv blocuri ceramice – EUROBLOC, si buiandrugi din elemente ceramice armati prefabricati – BECAP, pentru incadrarea golurilor usilor si ferestrelor. Aceste produse se folosesc in constructiile civile si industriale.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si