La inceputul acestui an, la initiativa celor mai importanti producatori autohtoni de medicamente, s-a decis constituirea Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

In APMGR s-au inscris pana in acest moment cei mai importanti investitori industriali din Romania: Actavis, Antibiotice, Gedeon Richter, Labormed, Ozone, Sandoz, Terapia Ranbaxy si Zentiva, care produc si comercializeaza in prezent circa 60% din volumul de medicamente din Romania.

“Infiintarea acestei asociatii a venit ca un lucru necesar, in contextul in care industria farmaceutica autohtona nu era reprezentata corespunzator in fata autoritatilor si a opiniei publice. Domeniul din care facem parte este extrem de important pentru industria, economia si societatea romaneasca. Sa nu uitam ca, pe langa activitatile comerciale si de productie, producatorii romani de medicamente generice sunt si importanti angajatori, contributori masivi la PIB, precum si o semnificativa sursa de crestere economica, fiind normal sa detina o reprezentare la cel mai inalt nivel”, a declarat Dragos Damian, vice-presedinte APMGR.

“In acest sens, recentele declaratii ale Ministrului Sanatatii sunt incurajatoare si sunt convins ca vom gasi parghii comune de comunicare si actiune, astfel incat sa putem activa intr-un mediu caracterizat de coerenta legislativa si transparenta decizionala institutionala. Obiectivul nostru principal il constituie cresterea accesului pacientilor la tratamente moderne, de inalta calitate, la preturi accesibile”, a mai spus Damian.

Asociatia are drept principale obiective promovarea intereselor industriei, initierea unui dialog deschis si constructiv cu autoritatile si cu societatea civila, precum si sustinerea principiilor de responsabilitate si guvernare corporatiste, in concordanta cu normele si practicile europene.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri