Linia de finantare va fi utilizata pentru acoperirea nevoilor financiare ale Petrom, iar termenii de finantare reflecta conditiile de piata ale companiei, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

“Aceasta linie de finantare este parte a unui program de finantare mai amplu agreat in luna iunie a anului trecut, necesar pentru a sustine restructurarea si modernizarea companiei. Obiectivele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea companiei sunt extrem de ambitioase, iar investitiile pe masura” a declarat Mariana Gheorghe (foto), CEO Petrom.

In ultimii 3 ani si noua luni, Petrom a investit 3,56 miliarde de euro. Proiectele derulate de Petrom vizeaza atat dezvoltarea sustenabila a companiei cat si securizarea aprovizionarii energetice a Romaniei.

Citeste si:

Cele mai importante obiective pe termen mediu includ stabilizarea productiei de titei si gaze in Romania, transformarea Petrobrazi in cea mai moderna rafinarie din sud-estul Europei si constructia unei centrale pe gaze cu o capacitate de circa 860 MW. De asemenea, compania evalueaza posibilitatea diversificarii surselor energetice si dezvoltarea de capacitati proprii de inmagazinare a gazelor.

Finantarea de pana la 500 milioane de euro, din partea actionarului majoritar, vine dupa ce in luna octombrie a anului trecut Petrom a contractat, de la cinci banci, un credit in valoare de 375 milioane de euro, cu o perioada de rambursare de trei ani.

Petrom este listata la la categoria a I-a a Bursei de Valori Bucuresti si se tranzactioneaza sub simbolul de SNP. Capitalizarea companiei este de 10,13 miliarde de lei (2,35 miliarde euro) potrivit cotatiei de 0,17 lei stabilita in sedinta de traznactionare de ieri.