In APMGR s-au inscris pana in acest moment cei mai importanti investitori industriali din Romania: Actavis, Antibiotice, Gedeon Richter, Labormed, Ozone, Sandoz, Terapia Ranbaxy si Zentiva, care produc si comercializeaza in prezent circa 60% din volumul de medicamente din Romania.

“Infiintarea acestei asociatii a venit ca un lucru necesar, in contextul in care industria farmaceutica autohtona nu era reprezentata corespunzator in fata autoritatilor si a opiniei publice. Domeniul din care facem parte este extrem de important pentru industria, economia si societatea romaneasca. Sa nu uitam ca, pe langa activitatile comerciale si de productie, producatorii romani de medicamente generice sunt si importanti angajatori, contributori masivi la PIB, precum si o semnificativa sursa de crestere economica, fiind normal sa detina o reprezentare la cel mai inalt nivel”, a declarat Dragos Damian, vice-presedinte APMGR.

“In acest sens, recentele declaratii ale Ministrului Sanatatii sunt incurajatoare si sunt convins ca vom gasi parghii comune de comunicare si actiune, astfel incat sa putem activa intr-un mediu caracterizat de coerenta legislativa si transparenta decizionala institutionala. Obiectivul nostru principal il constituie cresterea accesului pacientilor la tratamente moderne, de inalta calitate, la preturi accesibile”, a mai spus Damian.

Asociatia are drept principale obiective promovarea intereselor industriei, initierea unui dialog deschis si constructiv cu autoritatile si cu societatea civila, precum si sustinerea principiilor de responsabilitate si guvernare corporatiste, in concordanta cu normele si practicile europene.