Incepand cu anul 2009 programul comun de finantare „Spatii verzi” al MOL Romania si al Fundatiei pentru Parteneriat are o noua componenta ce are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din Romania, pentru a creste gradul de acceptabilitate al acestora prin intermediul implicarii ONG-urilor si scolilor, a comunitatilor locale precum si a custozilor/administratorilor de arii protejate.
Prin intermediul acestei componente vor fi finantate proiecte ce isi propun sa deruleze activitati de genul:

•Junior Ranger
•Ziua Ariei Protejate
•Ziua Biodiversitatii
•Amenajarea de poteci tematice in arii protejate
•Amenajarea de expozitii permanente in centrele de vizitare ale ariilor protejate

„Romania este probabil cea mai bogata tara din Uniunea Europeana in ceea ce priveste biodiversitatea. Cea mai concludenta dovada in acest sens o constituie faptul ca mai mult de jumatate din efectivele de ursi si lupi, precum si o treime din populatia de rasi a Europei se regasesc in Romania. In ciuda acestui fapt sistemul de protejare si de conservare a valorilor naturale nu este suficient de dezvoltat. Din cele aproape 1000 de arii protejate in Romania, doar 28 de parcuri nationale si naturale precum si alte cateva sute de arii protejate mai mici au structuri de administrare sau de custodie. Opinia publica nu este inca constienta de valoarea reala a patrimoniului natural, datorita lipsei de informare si promovare. Componenta de Arii protejate doreste sa contribuie la promovarea acestui patrimoniu, precum si la cresterea gradului de acceptabilitate a ariilor protejate in randul comunitatilor.” – declara directorul Fundatiei pentru Parteneriat, Laszlo Potozky.

Pe langa aceasta componenta noua, se continua sprijinirea proiectelor ce vizeaza infrumusetarea localitatilor in care traim. Este pentru al patrulea an, in care programul „Spatii verzi” acorda finantari proiectelor ce isi propun reabilitarea sau crearea de spatii verzi, derulate de ONG-uri in parteneriat cu institutii de invatamant.

”In ultimii trei ani am finantat implementarea a 58 proiecte cu echivalentul in lei a 90.000 de euro. Pentru anul viitor alocam potentialilor aplicanti o suma aproape dubla. La nivelul intregului Grup MOL aceste cifre sunt si mai concludente. In cele trei tari: Romania, Ungaria si Slovacia am sprijinit aproape 200 proiecte in valoare totala de 360.000 de euro. Prin lansarea noii componente dorim sa contribuim activ si la protejarea si promovarea valorilor naturale, pe langa infrumusetarea oraselor.” – concluzioneaza Zsolt Szalay, Country Chairman MOL Romania.

Suma disponibila pentru anul 2009 este de 150.000 Euro (100.000 pentru componenta ce vizeaza ariile protejate si 50.000 pentu spatiile verzi urbane).


Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri