"Ca urmare a semnarii in iunie 2008 a doua contracte de transfer (drepturi si obligatii petroliere) cu compania Aurelian Oil&Gas si a indeplinirii de catre Romgaza conditiilor prevazute de acest contract, incepand cu 22 ianuarie 2009, Romgaz a devenit cotitular de drepturi si obligatii petroliere in doua perimetre din Polonia si trei perimetre din Slovacia", a declarat joi Marcel Piteiu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, in perimetrele de explorare din Polonia, Romgaz detine o cota de participare de 30%, iar in perimetrele de explorare din Slovacia 25%.

"Lucrarile de explorare vor demara cat de curand, desi in sezonul rece e mai dificil", a mai spus directorul general al Romgaz.

Citeste si:

Romgaz va desfasura activitatea din Polonia prin sucursala constituita in Slovacia, a explicat Marcel Piteiu. Romgaz si-a deschis in cursul anului 2008 o sucusala la Bratislava, in Slovacia.

Aurelian Oil&Gas este o firma britanica ce opereaza deja in Romania. Romgaz si Aurelian Oil&Gas au semnat un acord de cooperare in comun privind explorarea, dezvoltarea si exploatarea perimetrelor Brodina si Cuejdiu.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. Romgaz produce anual circa sase miliarde mtri cubi gaze naturale, adica o treime din consumul anual al tarii.