"In contextul economic dificil in care am inceput acest an, vom proceda la masura inghetarii salariilor angajatilor pana cand contextul economic ne va permite sa satisfacem nevoile angajatilor si, de asemenea, vom proceda si la reducerea numarului de angajati, cu circa 200 de persoane, in cea mai mare parte prin externalizarea unor activitati specializate", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi, citat de NewsIn.

In acelasi timp, potrivit lui Horoi, compania isi mentine investitiile anuntate pentru 2009, care se ridica la circa 10 milioane euro.

"Cu siguranta, in anul 2009 vom realiza doua investitii importante. Prima dintre acestea vizeaza transformarea Complexului de gaini ouatoare de la Bacau intr-un complex modernizat de ferme de crestere a puilor pentru carne si vom finaliza proiectul de modernizare a fermelor de productie a oualor pentru consum de la Avicola Constanta, ce vor totaliza o investitie de circa patru milioane de euro", a explicat Horoi.

De asemenea, acesta a mentionat ca, daca nu va intapina probleme la accesarea unor credite bancare, Avicola Bacau intentioneaza sa investeasca patru milioane de euro intr-o ferma specializata in cresterea puilor de carne si inca doua milioane pentru o ferma de crestere a porcilor.

Citeste si:

Cifra de afaceri estimata pentru anul 2008 a firmelor din Grupul Agricola Bacau este de aproape 400 milioane lei, din care 270 milioane lei realizate de catre Agricola International.

Agricola Bacau detine o cota de 16 % din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania, respectiv o cota de piata de 10% si o notorietate asistata de 78 % in randul consumatorilor. Sub marca Agricola Bacau se comercializeaza 100 tone de carne si produse din carne si peste 300 de mii de oua in fiecare zi.

Reteaua de magazine Agricola Bacau este formata din 29 de unitati, situate in Bucuresti, Buzau, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Botosani, Comanesti, Moinesti, Tg. Ocna, Onesti, Slanic Moldova si Bacau.