Producatorul de carne de pasare si produse din carne, Agricola Bacau, a anuntat ca va ingheta salariile angajatilor pe perioada nedeterminata si va disponibiliza 200 de angajati, dar mentine investitiile estimate la 10 milioane euro, a declarat Grigore Horoi.
"In contextul economic dificil in care am inceput acest an, vom proceda la masura inghetarii salariilor angajatilor pana cand contextul economic ne va permite sa satisfacem nevoile angajatilor si, de asemenea, vom proceda si la reducerea numarului de angajati, cu circa 200 de persoane, in cea mai mare parte prin externalizarea unor activitati specializate", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi, citat de NewsIn.

In acelasi timp, potrivit lui Horoi, compania isi mentine investitiile anuntate pentru 2009, care se ridica la circa 10 milioane euro.

"Cu siguranta, in anul 2009 vom realiza doua investitii importante. Prima dintre acestea vizeaza transformarea Complexului de gaini ouatoare de la Bacau intr-un complex modernizat de ferme de crestere a puilor pentru carne si vom finaliza proiectul de modernizare a fermelor de productie a oualor pentru consum de la Avicola Constanta, ce vor totaliza o investitie de circa patru milioane de euro", a explicat Horoi.

De asemenea, acesta a mentionat ca, daca nu va intapina probleme la accesarea unor credite bancare, Avicola Bacau intentioneaza sa investeasca patru milioane de euro intr-o ferma specializata in cresterea puilor de carne si inca doua milioane pentru o ferma de crestere a porcilor.

Cifra de afaceri estimata pentru anul 2008 a firmelor din Grupul Agricola Bacau este de aproape 400 milioane lei, din care 270 milioane lei realizate de catre Agricola International.

Agricola Bacau detine o cota de 16 % din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania, respectiv o cota de piata de 10% si o notorietate asistata de 78 % in randul consumatorilor. Sub marca Agricola Bacau se comercializeaza 100 tone de carne si produse din carne si peste 300 de mii de oua in fiecare zi.

Reteaua de magazine Agricola Bacau este formata din 29 de unitati, situate in Bucuresti, Buzau, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Botosani, Comanesti, Moinesti, Tg. Ocna, Onesti, Slanic Moldova si Bacau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri