Directorul SC Rulmenti SA Barlad, Ismail Hakki Turanli, a declarat ca incepand cu ultimul trimestru al anului 2008 scaderea nivelului comenzilor pentru anul 2009 a previzionat o scadere a nivelului activitatii, anunta NewsIn.

“Societatea este nevoita sa intreprinda temporar masuri, adaptate acestei situatii exceptionale, de reducere a volumului de activitate, cu atat mai mult, cu cat in luna ianuarie vanzarile au scazut sub asteptari. In scopul evitarii disponibilizarilor de personal, prin concedieri colective, am decis, pentru moment, reducerea timpului de lucru, de la opt la sase ore, aplicabila intregului personal al unitatii.
Exceptie fac doar sectoarele de lucru pentru care sunt asigurate comenzi ferme cu termene de livrare certe, in care se mentine programul de lucru normal”, a declarat directorul SC Rulmenti SA Barlad, Ismail Hakki Turanli.

Acesta a precizat ca in luna februarie se va reevalua activitatea, urmand a se face estimari pentru volumul de activitate aferent perioadei urmatoare. Conducerea fabricii nu a exclus varianta ca, din luna aprilie, daca societatea va inregistra pierderi, jumatate dintre salariati, aproximativ 1.500, sa fie concediati.