Actionarii Roman Brasov (ROVA) au aprobat contractarea unui credit de 25 milioane euro, pentru prefinantarea unui contract in valoare de 96,3 milioane dolari, incheiat cu firma americanaTacom Warren Michigan.

Roman Brasov va contracta imprumutul de la Banca Comerciala Romana, in mai multe transe succesive, pentru fiecare comanda primita de la firma americana.

De asemenea, Roman Brasov isi va majora capitalul social cu 7,12 milioane lei, reprezentand contravaloarea investitiilor realizate de Pro Roman SA, actionarul majoritar. Pentru aceasta vor fi emise 2,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, in favoarea Pro Roman si va fi oferita actionarilor minoritari posibilitatea de a subscrie actiuni, pentru a-si mentine cota.

Producatorul de camioane Roman Brasov a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 861.750 lei, fata de pierderile de 14,14 milioane lei inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Afacerile companiei au urcat in primul semestru la 93,5 milioane lei (25,5 milioane euro), nivel de peste doua ori peste cel inregistrat in intervalul echivalent din 2007.

Roman Brasov are un capital social de 295,16 milioane lei, divizat in 118 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al societatii este Pro Roman Brasov SA, care detine 91,49% din capitalul companiei.

Valoarea de piata a societatii este de 70,8 milioane lei (16,6 milioane euro), conform cotatiei de 0,60 lei, inregistrata in sedinta din 21 ianuarie. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiune XMBS, sub simbolul ROVA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fondul Proprietatea face oferta de cumparare pentru propriile actiuni