Ursus Breweries a achizitionat 71% din actiunile Bere Azuga

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, a achizitionat 71% din actiunile producatorului local de bere, Bere Azuga, anunta compania.

“Ne bucuram ca putem adauga in portofoliul URSUS Breweries una dintre cele mai renumite marci romanesti. Este o responsabilitate pentru noi sa pastram traditia romaneasca a acestei marci si o oportunitate in acelasi timp sa ii construim un profil si o vizibilitate la nivel national. Achizitia
Bere Azuga reflecta dorinta noastra de a oferi consumatorilor o varietate de marci de cea mai inaltă calitate, adaptata diverselor ocazii de consum“, declara Stephan Maria Weber (foto), presedintele Ursus Breweries.

Compania Bere Azuga, detinatoarea marcilor de bere Azuga si Valea Prahovei, isi desfasoara operatiunile in fabrica de la Azuga si are o cota de piata estimată la 0,6%.

Compania Bere Azuga este listata la Bursa de Valori Bucuresti si avea o valoare de piata, in ultima zi de tranzactionare anterioara acestei comunicari, de 9,3 milioane de euro, la o valoare per actiune de 1,73 euro. Valoarea activelor brute achiziţionate este de 24,8 milioane euro.

Potrivit URSUS Breweries, compania va cere aprobarea Consiliului Concurentei si va lansa o oferta publica pentru actiunile pe care nu le detine.

Volumul vanzarilor Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, a inregistrat in ultimul trimestru din anul 2008 o crestere de 11%, in timp ce la nivel global compania a raportat o majorare a volumelor de doar 1%, evolutie determinata de actuala criza financiara.

Potrivit SABMiller, ritmul de crestere al afacerilor a fost influentat direct de scaderea puterii de cumparare a cosumatorilor, insa datorita strategiei financiare a companiei si politicii de eficientizare a costurilor, rezultatele din ultimul trimestru al anului trecut sunt in concordanta cu asteptarile producatorului.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu o cota de piata estimata de 26,3%. Compania detine patru fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati.

Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

Portofoliul de marci al grupului SABMiller include beri premium internationale cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell. In exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2008, grupul a raportat un profit ajustat inainte de impozitare de 3,639 milioane de dolari si venituri de 21,410 milioane USD. SABMiller este cotata la bursele de valori din Londra si Johannesburg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri