Retailerul de mobila Staer International din Galati a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 98,7 milioane lei (26,8 milioane euro), in scadere cu aproximativ 3% fata de 2007, ca urmare a scaderii vanzarilor pe fondul crizei financiare.
Problemele cu care se confrunta sectorul imobiliar, dar si criza de lichiditati a bancilor afecteaza majoritatea domeniilor conexe, printre care si piata mobilei. De asemenea, si limitarea accesului populatiei la solutiile de creditare a generat o scadere a vanzarilor Staer prin rate”, declara Nicolae Stefan, presedintele CA Staer.

De asemenea, compania a terminat anul 2008 cu un numar mai mic de magazine decat cel estimat initial, cauza principala fiind intarzierile survenite in cadrul lucrarilor la proiectele imobiliare (in special de parcurile de retail sau centrele comerciale). Pana la finele lui 2008, Staer a inaugurat o unitate comerciala la Vaslui si un singur magazin, la Arad, din cele cinci programate

„Incepand din 2007, am inceput un proces de relocare a magazinelor Staer amplasate in spatii mici, catre suprafete mai mari, in care sa putem expune gama de produse Staer intr-o maniera cat mai atractiva pentru clientii nostri”, mai spune oficialul Staer.

Pentru anul in curs, reprezentantul Staer spera ca vanzarile retailerului de mobila sa se situeze cel putin la nivelul anului 2008. „In 2009 ne vom focusa mai mult pe activitatile proprii de productie, dorim ca la finele anului ponderea propriilor produse de mobilier sa reprezinte 85% din totalul portofoliului de produse Staer”, afirma presedintele CA Staer.

Reteaua Staer numara in prezent 26 de magazine. Stefan Nicolae detine peste 80% din actiunile Staer. Principalii concurenti ai Staer pe piata locala de retail cu mobila sunt Mobexpert, Elvila, IKEA si Kika.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri