Compania de stat Electrica va investi in acest an 755 milioane lei pentru modernizarea retelelor de distributie, circa 560 mil. lei din bugetul pe 2009 la care se adauga lucrari de investitii realizate din tariful de racordare de aproape 195 milioane lei, potrivit unui comunicat emis de companie.
"Pentru reducerea intreruperilor in alimentarea consumatorilor, filialele de furnizare si distributie ale Electrica au prevazut, in bugetul pe 2009, aproximativ 560 milioane lei pentru cheltuieli de investitii. Din aceasta suma, 450 milioane lei sunt destinate investitiilor necesare pentru dezvoltarea retelelor, diferenta fiind necesara rambursarii de credite pentru investitiile realizate in anii anteriori. La acestea se mai adauga lucrarile de investitii ce vor fi realizate din tariful de racordare, estimate pentru 2009 la o valoare de aproximativ 195 milioane lei", potrivit comunicatului emis de companie.

Investitiile au ca scop cresterea gradului de eficienta in managementul activitatii economice si comerciale, dezvoltarea si modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice, indeplinirea indicatorilor impusi de standardul de performanta, pentru reducerea intreruperilor in alimentarea consumatorilor, se anunta in comunicatul Electrica, informeaza NewsIn.

Dintre principalele obiective de investitii aflate in acest an in derulare, sunt: realizarea de noi statii de transformare (Manastirea-Dej, Campina, Ploiesti Crang, Movila Vulpii), modernizarea de statii de transformare (Ploiesti Nord, IUP Targoviste, Dumbrava Sibiu, Sf.Gheorghe, Baia Mare 4, Jucu – Cluj, etc.), modernizari ale retelelor de medie si joasa tensiune, inclusiv racordarea de noi consumatori, extinderea folosirii sistemului de automatizare a distributiei (montare reclosere si separatoare telecomandate pe liniile de medie tensiune), extinderea sistemului SCADA – DMS de monitorizare a functionarii in timp real a retelelor electrice si solutii de gestionare de la distanta a contoarelor de la consumatori, implementarea sistemului informatic integrat SAP pentru gestionarea costurilor si veniturilor, implementarea sistemului informatic OPEN-SGC (imbunatatirea relatiei cu clientii privind citirea, facturarea si incasarea energiei electrice prin proiecte unitare la nivel national), potrivit datelor companiei.

In anul 2008, Electrica a pus in functiune statiile de transformare 110 kV/MT Reghin, Barabant, Bistrita, Galati Centru, Retrofit 32 celule 110 kV (etapa I), ale caror modernizari au fost finantate prin credit-furnizor.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5 milioane clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri