UGIR 1903: Romania ar putea intra in cateva luni in colaps economic

Romania are singurul Guvern care nu a aplicat pana in momentul de fata nicio masura anticriza, in afara de capitalizarea CEC si EximBank, conditii in care riscam ca in cateva luni sa asistam la un colaps economic, a spus presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci.

"In afara de anuntul de capitalizare a celor doua banci, guvernul roman, nu a luat efectiv nicio masura de diminuare a crizei financiare. Asa zisele masuri anuntate de atatea ori sunt proiecte care nu se vor aplica imediat sau de revenire la normal", a declara presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903).

Potrivit acestuia unele din masurile anticriza pe care Guvernul a anuntat ca le va lua au termen de aplicabilitate prea tarziu.

"De exemplu, neimpozitarea profitului reinvenstit incepand abia cu anul 2010 va fi mult prea tardiva pentru multe firme care nu vor rezista pana la atunci. Masurile anticriza au fost elaborate pentru a se aplica imediat", a mai spus Cezar Coraci.

De asemenea, acesta a precizat ca celelalte masuri anuntate sunt de fapt o revenire la normal, nu un plan anticriza.

"Guvernul a anuntat ca firmele isi vor primi in curand banii neplatiti pentru lucrarile si serviciile executate prin contractele cu statul. Acesti bani nu reprezinta un ajutor pentru mediul economic, ci o datorie pe care statul trebuia sa o achite cu mult timp in urma", a subliniat reprezentantul UGIR 1903.

Coraci a mai spus ca in cazul in care masurile propuse de mediul de afaceri nu vor fi aplicate imediat, Romania se va confrunta, in cateva luni, cu un colaps economic fara precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri