Romania are singurul Guvern care nu a aplicat pana in momentul de fata nicio masura anticriza, in afara de capitalizarea CEC si EximBank, conditii in care riscam ca in cateva luni sa asistam la un colaps economic, a spus presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci.
"In afara de anuntul de capitalizare a celor doua banci, guvernul roman, nu a luat efectiv nicio masura de diminuare a crizei financiare. Asa zisele masuri anuntate de atatea ori sunt proiecte care nu se vor aplica imediat sau de revenire la normal", a declara presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903).

Potrivit acestuia unele din masurile anticriza pe care Guvernul a anuntat ca le va lua au termen de aplicabilitate prea tarziu.

"De exemplu, neimpozitarea profitului reinvenstit incepand abia cu anul 2010 va fi mult prea tardiva pentru multe firme care nu vor rezista pana la atunci. Masurile anticriza au fost elaborate pentru a se aplica imediat", a mai spus Cezar Coraci.

De asemenea, acesta a precizat ca celelalte masuri anuntate sunt de fapt o revenire la normal, nu un plan anticriza.

"Guvernul a anuntat ca firmele isi vor primi in curand banii neplatiti pentru lucrarile si serviciile executate prin contractele cu statul. Acesti bani nu reprezinta un ajutor pentru mediul economic, ci o datorie pe care statul trebuia sa o achite cu mult timp in urma", a subliniat reprezentantul UGIR 1903.

Coraci a mai spus ca in cazul in care masurile propuse de mediul de afaceri nu vor fi aplicate imediat, Romania se va confrunta, in cateva luni, cu un colaps economic fara precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri