MOL va livra companiei Lafarge circa 18 milioane litri de motorina, in trei ani, la pretul de en-gros, au anuntat cele doua companii.
Astfel, MOL si Lafarge au semnat un acord pe trei ani, prin care MOL se angajeaza sa furnizeze motorina conform cu standardele Euro 5, care integreaza 4% biocomponenti, pentru toate activitatile Lafarge in Romania: ciment, agregate si betoane si gips.

Acordul prevede livrarea en-gros de motorina la cele aproximativ 40 de site-uri operationale Lafarge din Romania, ceea ce reprezinta circa 6 milioane litri pe an, cu respectarea standardelor de calitate ale Uniunii Europene.

"Solutiile noastre en-gros, personalizate pentru a raspunde exigentelor unuia din liderii mondiali in domeniul materialelor de constructii, sunt o baza solida pentru o viitoare colaborare mai apropiata cu Lafarge", a spus directorul general al MOL Romania, Zsolt Szalay (foto).

La randul sau, directorul Achizitii Romania si Republica Moldova al LAfarge, Ovidiu Bocanici, a precizat ca semnarea acordului pe termen mediu cu MOL reprezinta o manifestare directa a acestui nou aspect organizational, generator de cash, de servicii imbunatatite si in concordanta cu normativele europene valabile pentru echipamente mobile.

MOL Plc este o companie multinationala independenta si integrata, activand in domeniul energiei, lider in Europa Centrala si de Est, cu sediul central in Budapesta. Groupul MOL deruleaza operatiuni in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si statele membre CIS, avand peste 15.000 de angajati. Potrivit studiului mondial Wood Mackenzie, rafinariile MOL din Ungaria si Slovacia sunt cele mai eficiente din Europa. MOL opereaza peste 1.000 benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est. In prezent reteaua MOL Romania include 131 de benzinarii.

Lafarge este lider mondial in industria materialelor de constructii, detinand pozitii de varf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane si Gips. Avand 90.000 de angajati in 80 de tari, Lafarge a inregistrat vanzari de 17,6 miliarde de euro si un profit net de 1,9 miliarde de euro in 2007. Lafarge este singura companie din sectorul materialelor de constructii aflata pe lista "celor mai durabile 100 de corporatii din lume" in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri