Romgaz si LukOil, interesate de concesionarea perimetrelor de pe platoul continental

Romgaz si LukOil Romania, membra a grupului rus LukOil, sunt interesate de licitatiile pentru concesionarea perimetrelor de pe platoul continental al Marii Negre, dupa decizia Curtii de la Haga.

"Da, bineinteles ca Romgaz este interesata sa exploreze in acele perimetre. De ce nu? Orice oportunitate trebuie sa ne intereseze si pe noi. Daca se scot la licitatie de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), Romgaz va participa la licitatie", a declarat, potrivit NewsIn, purtatorul de cuvant al Romgaz, Lucian Stancu.

La randul sau, directorul general al LukOil Romania, Constantin Tampiza, a precizat ca, daca vor fi conditii favorabile, compania va participa la licitatie, dar ca aceasta este o decizie care se ia la nivel de grup, la Moscova.

"Daca vor fi conditiile favorabile, desigur ca vom participa la licitatie. Depinde de studiul de fezabilitate. Compari cheltuielile cu profitul. Daca profitul asigura intoarcerea investitiei, atunci proiectul este interesant. Dar asta e doar o parere personala, nu este decizia mea, ci grupul LukOil ia o decizie in acest sens, la Moscova", a declarat, potrivit NewsIn, Constantin Tampiza.

Rezervele care se estimeaza ca vor fi descoperite si ulterior exploatate in arealul de 12.000 de km patrati din platoul continental al Marii Negre sunt de 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale si zece milioane de tone de petrol, resurse care ar contribui semnificativ la reducerea importului de titei si gaze naturale ale Romaniei, potrivit directorului general adjunct in cadrul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Mihai German.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. Romgaz produce anual circa sase miliarde metri cubi gaze naturale, adica o treime din consumul anual al tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri