Pretul vinului romanesc s-ar putea majora cu pana la 10%, in 2009, din cauza deprecierii leului, in conditiile in care majoritatea produse de ambalare si etichetare sunt aduse din import, a declarat directorul general al PNVV, Ovidiu Gheorghe.
Acesta a explicat ca scumpirea ar putea interveni in randul vinului imbuteliat in Rominia pentru care se aduc, in principal, ambalaje, etichete si capisoane din import. "Ne putem astepta la o majorare a pretului la vinul imbuteliat in tara, cu maxim 10 procente din constul de productie, din cauza faptului ca majoritatea materialelor de ambalare si etichetare sunt aduse din import", a spus directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe, potrivit NewsIn.

Acesta a mentionat ca preturilor nu se vor majora pana la sarbatorile de Paste, scumpirea venind dupa aceasta perioada. De asemenea, potrivit directorului generel al Cramele Recas Group, Rares Marinescu, preturile vinului, in contextul economic actual ar putea creste cu aproximativ 10 procente si datorita influentei aprecierii monedei europene in consumurile energetice si datorita continuarii cresterii nivelului de salarizare al fortei de munca.

Si producatorul de vin Murfatlar, anunta ca are pregatite modificari de pret pentru 2009. "Murfatlar are prevazute pentru 2009 modificari in politica de pret, insa acestea sunt bazate exclusiv pe decizii strategice si previziuni asupra cererii. Cu siguranta pretul va fi elementul care va suporta o presiune foarte mare in 2009", a declarat brand manager Murfatlar, Daniel Negrescu.

Referitor la evolutia pietei de profil, directorul general al PNVV, a declarat ca volumul vanzarilor de vin din 2009, vor creste cu 10%, mentinandu-se astfel la nivelul mediei ultimilor ani. "Din punct de vedere cantitativ, in 2009, vanzarile se vor mentine la acelasi nivel de anul trecut sau este posibil sa creasca vanzarile de vinuri", a declarat directorul de marketing al companiei Cotnari, Sergiu Serghiuta.

De asemenea, potrivit companiei Murfatlar, "chiar daca contextul economic actual este unul defavorabil consumului piata vinului isi va continua trendul ultimilor ani".

Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3.000 de hectare de vita de vie si exporta vin in SUA, care reprezinta cea mai mare parte a vanzarilor externe, si China, dar si in tari precum Italia, Spania, Israel, Finlanda si Germania.Cel mai solicitat sortiment de vin este Zestrea Pinot Noir.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri