BYD Romania, un principal furnizor Nokia, si-a suspendat activitatea pentru acest an

BYD Electronics Romania, un furnizor al Nokia Romania in parcul industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu, si-a suspendat activitatea pe acest an, a anuntat directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

Don a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca firma si-a restructurat posturile vacante si a anuntat ca isi concediaza pana si conducerea, iar legea din Romania spune ca posturile restructurate nu pot fi reinfiintate decat dupa 9 luni.

„Ne-au anuntat ca toate locurile de munca vacante au fost restructurate, iar acest lucru inseamna ca, practic, societatea nu mai are activitate. Confirm legii, 9 luni de zile nu mai pot reinfiinta locurile de munca, ca atare pana la finele anului nu cred sa se mai intample ceva”, a spus Daniel Don, citat de NewsIn.

Directorul executiv al AJOFM Cluj a subliniat ca BYD Elecronics ar fi fost cel mai mare angajator din Nokia Village, iar lipsa acestei investitii reprezinta o pierdere pentru piata muncii din Cluj.

„Este o pierdere pentru noi pentru ca ei urmau sa fie furnizorul de echipamente cel mai mare, adica ar fi fost cel mai mare angajator, mai mare decat Nokia. Nu suntem in masura sa ii ajuta cu nimic sau influenta”, a mai spus Daniel Don.

BYD Electronics Romania urma sa investeasca 60 de milioane de euro la Nokia Village si sa angajeze, in prima transa, 500 de persoane. Constructia fabricii ar fi trebuit finalizata anul acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri