Producatorul de baterii auto Rombat a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 53,9 milioane de euro, in crestere cu 11% comparativ cu rezultatele anului anterior, iar profitul realizat in anul 2008 a fost de 5,6 milioane de euro, in crestere cu 21% comparativ cu anul precedent.

Potrivit unui comunicat al Rombat SA, dat publicitatii, anul trecut, compania a deschis cinci centre de distributie localizate in Ramnicu Valcea, Deva, Iasi, Brasov si Craiova, anunta NewsIn.

Investitia totala pentru deschiderea acestor centre se ridica la aproximativ 2 milioane de euro. Fiecare centru Rombat cuprinde un show-room modern, un depozit a carui capacitate este de peste 8.000 de baterii si un service auto, unde clientii pot beneficia de un service rapid pentru instalatia electrica a autovehiculului si service integral pentru baterii.

Vanzarile anului 2008 au fost, in unitati, cu 19,8% mai mari fata de rezultatele anului 2007. In ceea ce priveste piata de desfacere, livrarile au stat sub semnul cresterii ponderii pietelor de export, de la 39,5% cat reprezentau in anul 2007, la 50,9%.

"In conditiile scaderii cererii pe piata O.E.M. (original equipment market), vom continua sa crestem livrarile la export. In prezent, avem contacte comerciale pe pietele din Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia si Republica Moldova”, a spus Ioan Repede, directorul general al companiei Rombat.

Planurile pentru anul 2009 includ continuarea investitiilor orientate spre cresterea capacitatii de productie si spre marirea capacitatii de recuperare a plumbului din bateriile uzate, transformate in deseuri. Tot pentru acest an, Rombat isi propune sa opereze intr-un domeniu nou, al producerii de energie electrica din surse regenerabile prin intermediul unor microhidrocentrale. Bugetul total alocat pentru investitii in anul 2009 este de 10 milioane de euro. Tot in planul de investitii pentru anul acesta sunt incluse deschiderea altor trei centre Rombat in Bucuresti, Braila si Piatra Neamt.

Rombat Bistrita este lider pe piata romaneasca de baterii auto din anul 1997. Capacitatea de productie este de 2.000.000 baterii pe an.

Portofoliul de produse include pana la zece tipuri de baterii: Tornada, Pilot, Cyclon, Calciu, Magma, Terra, iar din luna octombrie 2007 si alte doua marci, Premier si Terra Professional, destinate atat automobilelor, autocamioanelor, cat si locomotivelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si