Curtea Veche Publishing a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 7,8 milioane lei, dar nu estimeaza cresteri pentru acest an, din cauza crizei financiare, anunta reprezentantii editurii.
"Scopul principal este sa mentinem vanzarile. Nu avem curajul sa ne propunem o crestere, dat fiind actualele conditii de pe piata. In plus ne confruntam cu o majorare a cheltuielilor de tipar, de traducere si redactare, din cauza faptului ca toate aceste plati se realizeaza in euro. Deoarece cartile se vand in lei, se genereaza efecte in lant, care provoaca un dezechilibru simtitor pentru companie", declara Iren Arsene, directorul general al editurii, in ceea ce priveste obiectivele acestui an.

Planul anticriza ale editurii Curtea Veche se centreaza pe analizarea portofoliului, etapizarea noilor aparitii, reeditarea titlurilor de succes, proces care presupune costuri mai scazute. Pentru perioada urmatoare, se propun si noi cercetari de piata, pentru a gasi cele mai profitabile titluri si nise.

Printre noutatile Curtea Veche Publishing, anuntate pentru luna martie a anului 2009, se numara o colectie de interviuri cu 51 de personalitati din cca. 40 de tari, adunate in decurs de doi ani de catre Kerry Kennedy.

Ilustratiile cartii sunt realizate de Eddie Adams, castigator al premiului Pulitzer. Titlul cartii: "Sa spui adevarul puterii. Aparatori ai drepturilor omului care transforma lumea". La inceputul lunii aprilie, Kerry Kennedy va veni in Romania pentru a promova aceasta carte, parte a unui proiect mai amplu sustinut de fundatia infiintata de familia Kennedy, in memoria tatalui sau, Robert F. Kennedy.

Curtea Veche este o editura cu capital privat, in intregime romanesc, infiintata in 1998 ca o editura specializata pe lucrari de dezvoltare personala si care publica, in prezent, titluri de fictiune si non-fictiune dintr-o arie larga de domenii editoriale, cu peste 250 de titluri publicate anual. Cele mai noi proiecte editoriale ale editurii includ carti pentru copii, carti adresate femeilor, biografii ale unor personalitati, precum si serii dedicate zonei de current affairs si relatii publice internationale, arata site-ul editurii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri