Cererea de servicii de contabilitate si HR a fost in crestere pentru Moore Stephens Riff Accountancy, in prima luna din 2009. Externalizarea acestor servicii catre o companie specializata le poate aduce firmelor economii de 25-30% la cheltuielile cu activitatile de contabilitate-HR, in contextul politicilor de reducere a costurilor pe fondul crizei financiare, apreciaza specialistii din cadrul Moore Stephens Riff Accountancy.
De la inceputul anului, compania de contabilitate si resurse umane Moore Stephens Riff Accountancy a primit un numar ridicat de solicitari pentru servicii de acest gen. “Nu stiu daca este vorba de o emulatie de inceput de an 2009, dar pot spune ca suntem asaltati de cereri de oferta. Greu de spus daca se constientizeaza avantajele externalizarii serviciilor de contabilitate si HR sau companiile o percep doar ca pe o solutie la indemana", explica Marius Stancescu (foto), International Liaison in cadrul Moore Stephens Riff.

“Domeniile de activitate ale firmelor care au solicitat cereri de oferta pentru servicii de contabilitate si HR vizeaza prelucrarea de date, administrarea paginilor web, transportul, comertul, dar si consultanta pentru afaceri si de management”, precizeaza Daniela Moraru, General Manager Moore Stephens Riff Accountancy.

Serviciile oferite de companie beneficiaza de un nivel ridicat de expertiza internationala, dat de afilierea la reteaua Moore Stephens, si completat cu know-how-ul adaptat mediului local de afaceri.
In contextul actualei crize, externalizarea activitatilor financiar-contabile este considerata o metoda de economisire pentru companii. In acest fel se obtine: o scadere de costuri, transfer de responsabilitate si competenta profesionala, mentioneaza reprezentantii Moore Stephens Riff Accountancy.

Acestia explica scaderea de costuri prin faptul ca, intr-o companie, angajatii proprii costa cu cel putin 25 - 30% mai mult decat factura unei firme specializate.

“Nu trebuie sa fii expert ca sa faci un calcul simplu de eficienta privind externalizarea. Sunt corporatii multinationale care externalizeaza contabilitatea, mai ales evidenta si administrarea resurselor umane. Dar, de cele mai multe ori, companiile mari solicita servicii specializate de asistenta si consultanta activa, pentru a se asigura ca <<jungla>> legislativa din domeniul contabil este corect aplicata. Experienta ne-a dovedit ca cea mai mare reducere de costuri in externalizare nu se regaseste in diferenta de cheltuieli directe salariu-tarif profesional, ci in optimizarea costurilor financiare si fiscale”, spune Marius Stancescu.

In plus, o firma care ofera acest gen de servicii are si o asigurare de raspundere profesionala, care acopera eventualele pierderi intervenite in cazul unor erori. “Ca membre ale Corpului Expertilor Contabili societatile de expertiza contabila au obligatia de a face dovada asigurarii pentru riscul profesional prin incheierea unei polite”, a mentionat Daniela Moraru.

Externalizarea serviciilor financiar-contabile este o tendinta remarcata in ultima perioada printre companiile romanesti, pe fondul crizei, dupa cum arata un studiu recent publicat de firma de consultanta Mercer. Una dintre masurile pe care companiile romanesti le-au luat in calcul pentru reducerea costurilor, potrivit studiului Mercer prezentat de mass-media, a fost externalizarea serviciilor de suport, precum contabilitate, administrare de personal sau IT.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri