E.ON Romania negocieaza cu Sterling Resources achizitionarea de gaze din platforma continentala

E.ON Romania negocieaza cu Sterling Resources pentru a achizitiona gaze posibil extrase de aceasta companie din platforma continentala din Marea Neagra, a declarat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak.

"Purtam de cateva luni discutii cu cei de la Sterling Resources, pentru a achizitiona gaze pe care ei le-ar putea extrage din platforma continentala. Nu este probabil ca noi sa participam la licitatiile de concesiune pentru acele perimetre", a precizat Frank Hajdinjak.

Pe platoul continental romanesc al Marii Negre sunt in productie cinci zacaminte (Lebada Est, Lebada Vest, Sinoe, Pescarus si Delta) de titei si gaze asociate, concesionate companiei Petrom. De asemenea, doua zacaminte de gaze libere descoperite de Sterlig Resources, Doina si Ana, sunt in curs de evaluare urmand sa se faca lucrarile de dezvoltare.

E.ON Romania este o companie platforma pentru toate companiile E.ON care activeaza in Romania: E.ON Gaz Romania, E.ON Gaz Distributie, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

E.ON activeaza in sectorul electricitatii si al gazelor naturale. Grupul E.ON este prezent in aproape 30 de tari, cu un volum anual de vanzari de aproape 69 miliarde euro si are aproximativ 88.000 angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri