Conducerea Petrom a anuntat ca intentioneaza sa inchida pana la sfarsitul anului aproximativ 50 de benzinarii, pe motiv ca sunt neprofitabile. Pentru inchiderea benzinariilor vor fi alocate 60 milioane euro, bani care vor fi folositi si pentru plati compensatorii. Vot fi inchise benzinariile care merg in pierdere, care au echipamente vechi si care sunt situate in locuri inadecvate.

De asemenea, toate benzinariile care vor ramane vor fi trecute, in urmatorii doi ani, in administarea unor parteneri externi, ori prin sistemul de franciza, ori prin printr-un program "Full Agency", au anuntat reprezentantii companiei.

Potrivit directorului general executiv adjunct al Petrom, Werner Schinhan, prin programul Full Agency, vor fi selectati parteneri care vor administra benzinariile in numele Petrom, in schimbul unui comision. Administratorul va trebui sa respecte regulile hotarate de Petrom. Sistemul Full Agency se diferentiaza de cel al francizei prin impunerea unor standarde si reguli partenerilor Petrom. Schinhan a mai spus ca nu au fost stabilite conditiile privind numarul de angajati care vor fi transferati catre administratori si a celor care vor fi disponibilizati. Conducerea Petrom sustine ca acest program a fost discutat cu sindicatele. "Am convenit cu sindicatele un plan general. Intr-adevar am inceput restructurarile care vor fi facute pas cu pas. Din pacate, nu putem spune dinainte care va fi urmatorul pas", a declarat Werner Schinhan.

Schinhan a mai spus ca unele dintre activele neprofitabile ale Petrom vor fi fi vandute la pretul pietei.


Profitul a crescut pe seama scumpirii carburantilor

Petrom a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri in crestere cu 16%, la 1,25 miliarde euro si un profit net de aproape sase ori mai ridicat ca in primul semestru din 2004, ajungand la 164 milioane euro. Profitul companiei a crescut pe seama scumpirii titeiului si a produselor petroliere, au recunoscut reprezentantii Petrom care au adaugat ca un alt factor este si cresterea eficientei. Cu toate acestea, indicatorii de performanta ai companiei sunt cu mult sub media europeana, a declarat directorul general executiv al Petrom, Gheorghe Constantinescu. "Desi conjunctura de piata ne confera o pozitie buna in aceasta perioada, mai avem multe de facut pentru a atinge nivelul de competitivitate si standardele internationale pe care dorim sa le implementam. Nu ne putem baza pe faptul ca pretul titeiului va fi tot timpul la acest nivel ridicat", a spus Constantinescu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri