Peste 400 de petrolisti din Teleorman, concediati de Petrom

Nicolae Minciu, liderul sindicatului din cadru Exploatatiei Petroliere Poieni-Teleorman, a anuntat ca 414 angajati ai Petrom din judet au fost trimisi in somaj in ultimele doua zile. Dintre acestia, 246 sunt de la Schela Poeni, iar 168 de la Schela Videle.

Potrivit liderului de sindicat, citat de NewsIn, acestia beneficiaza de salarii compensatorii in valoare de aproximativ 30.000 lei, conform Planului Social. Minciu a mai declarat ca reprezentanti ai sindicatului au purtat, in cursul lunii ianuarie, mai multe runde de negocieri cu patronatul austriac in vederea stabilirii numarului de personal care sa fie trimis in somaj.

La cele doua exploatatii petroliere din Teleorman, Poeni si Videle, au lucrat pana la inceputul lunii februarie aproximativ 2.000 de persoane. Surse din interiorul exploatatiilor dau ca sigura o alta masura de disponibilizare in lunile martie sau aprilie, in urma carora alti aproximatix 250 de angajati vor fi trimisi in somaj.

Deocamdata, zvonurile nu au fost confirmate oficial, iar liderul de sindicat sustine ca nu a primit nicio instiintare din partea patronatului in acest sens, dar nu exclude o astfel de masura.

"Deocamdata nu s-a purtat nicio discutie oficiala in legatura cu un alt val de disponibilizari, dar noi, sindicatul, nu avem de unde sa stim care sunt intentiile patronatului”, a spus Minciu.

Liderul de sindicat a afirmat ca nu se are in vedere restrangerea activitatii petroliere in Teleorman, iar reducerea de personal se face pe fondul unui plan de modernizare si reorganizare care a inceput sa fie pus in aplicare de compania petroliera cu cativa ani in urma, in intreaga tara.

Petrom, parte a grupului austriac de petrol si gaze OMV, a anuntat ca va disponibiliza in acest an 3.000 de angajati in toata tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri