Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a scumpit de vineri preturile de referinta la benzina cu 5 bani/litru, din cauza evolutiei cotatiilor internationale ale produselor petroliere.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm costa 3,16 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 3,49 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 100 si OMV Carrera 95 sunt 3,89 lei si respectiv 3,26 lei/litru.

Pretul motorinei ramane neschimbat. Motorina Top Euro Diesel 5 este 3,51 lei/litru, OMV Sprint Diesel costa 3,56 lei/litru, litrul de motorina Euro Diesel 5 este 3,38 lei, iar OMV Alpin Diesel este 3,84 lei/litru.

Luni, ora compania Petrom a scumpit benzina si motorina cu 9 bani/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta .

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom foloseste la Petrobrazi o tehnologie aproape unica in lume