Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii va intra pe piata de insolventa prin constituirea TZA Insolventa SPRL, care care va gestiona proiectele de lichidare si insolventa.

"Ne-am propus, inca de anul trecut, crearea unei entitati distincte, care sa gestioneze proiectele curente si viitoare in materie de reorganizari, lichidari si insolventa. Avand deja o practica bine dezvoltata si o echipa sudata, scopul nostru a fost sa crestem vizibilitatea practicienilor nostri pe aceasta piata, operand totodata o distinctie intre Tuca Zbarcea & Asociatii, firma de avocatura si TZA Insolventa SPRL, societatea de insolventa", a declarat managing partner al Tuca Zbarcea & Asociatii, Gabriel Zbarcea (foto).

Robert Rosu, coordonatorul TZA Insolventa SPRL, a declarat ca in ultimele luni, casa de avocatura s-a confruntat cu un numar aproape dublu de cereri de servicii de specialitate, atat in ceea ce priveste deschiderea procedurilor de insolventa impotriva diversilor debitori, dar si pentru atacarea sentintelor pronuntate de instantele romane.
Noua entitate va functiona, intr-o prima etapa, cu o echipa de sapte practicieni in insolventa, fiind coordonata de catre Robert Rosu, Partener in cadrul departamentului de Litigii si Arbitraje al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Reprezentantii Tuca Zbarcea & Asociatii apreciaza ca evolutia crescatoare a cazurilor de insolventa pe rolul judecatorului sindic se va mentine si in perioada urmatoare, pe fondul lipsei acute de lichiditati, al intarzierilor la incasarea facturilor, al reducerii volumului de activitate a companiei sau chiar al blocajului financiar in care se afla principalii parteneri de afaceri.

Conform Tuca Zbarcea & Asociatii, constituirea TZA Insolventa SPRL face parte din strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu si dintr-un amplu set de masuri vizand promovarea de servicii specifice dedicate companiilor aflate in dificultate.

TZA Insolventa SPRL a fost inregistrata la Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania cu data de 23 ianuarie, iar pentru inceput va functiona cu o echipa de sapte practicieni in insolventa.

Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 83 de avocati, dintre care 16 sunt parteneri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Andersen Global intra in Romania: acord cu o firma de avocatura