Pachiu, White&Case: Vor avea loc reorientari importante pe piata imobiliara

Biroul din Bucuresti al firmei internationale de avocatura White & Case vrea sa-si creasca cu cinci numarul de avocati in viitorul apropiat, a declarat partner White & Case, Delia Pachiu.

"In prezent, biroul nostru numara 20 avocati si intentionam sa ajungem la un total de 25 in viitorul apropiat. Politica firmei este sa atraga tinere talente pentru a le forma in spirit propriu prin programe interne de instruire intensive, dar si avocati cu experienta", a declarat, potrivit NewsIn, Delia Pachiu.

In cursul acestui an, Delia Pachiu considera ca firmele de avocatura vor fi foarte interesate de miscarile din sectorul financiar-bancar, unde se asteapta ca serviciile solicitate sa fie de domeniul imprumuturilor neperformante, securitizarilor, investitiilor in active neperformante, recuperarea creantelor etc.

"Sectorul energetic isi va urma nestingherit dezvoltarea, chiar in conditiile actuale. Iar reorientari importante vor avea loc pe piata imobiliarelor, unde creste interesul unor investitori pentru achizitionarea unor proiecte aflate in dificultate si refinantari ale proiectelor in derulare", a mai spus partner White & Case.

De asemenea, o alta importanta sursa pentru firmele de avocatura de business va mai fi constituita in contextul actual de investitiile in infrastructura si energie regenerabila. "Ne vom reorienta prin urmare in aceste directii si intentionam sa oferim asistenta in legatura cu finantarea proiectelor initiate de autoritatile locale", a subliniat avocatul Delia Pachiu.

Potrivit sursei citate, evolutia pietei avocaturii in ansamblu va inregistra probabil o modificare datorita restrangerii activitatii pe anumite domenii, iar pentru estimarea efectelor trebuie vazuta capacitatea de adaptare a unor jucatori initial specializati tocmai pe sectoarele afectate.

"Fenomenul consta doar intr-o modificare a structurii pietei in unele sectoare. Chiar daca in unele domenii de practica activitatea va inregistra scaderi, acestea vor fi compensate de cresteri in ariile determinate de criza insasi precum litigii, falimente, restructurari, insolventa", a mai spus Delia Pachiu.

In primul an de activitate pe piata avocaturii de business din Romania, biroul din Bucuresti al White & Case a consiliat ABN AMRO, Citigroup si Credit Suisse in emisiunea unor obligatiuni in valoare de trei miliarde dolari de catre KazMunaiGas, Bancii de Dezvoltare a Chinei pentru finantarea de 220 milioane de euro a echipamentelor de telecomunicatii pentru Zapp.

O alta tranzactie importanta este cea de 190 de milioane de euro, realizata prin consilierea Dresdner Bank pentru finantarea cu garantii a EDS Romania SRL si a sucursalei romanesti a Blue Finance Luxemburg SA.

Tot in primul an de activitate pe piata din Romania White & Case a consiliat Landesbank Baden-Wurttenberg in tranzactia de 70 milioane de euro pentru refinantarea a doua societati din domeniul imobiliar. O alta refinantare de acest gen a fost cea de 15 milioane de euro din partea Erste Bank acordata unei societati care activeaza in sectorul imobiliar.

De asemenea, biroul din Bucuresti al White & Case a consiliat grupul PPF in stabilirea unui joint-venture cu Grupul Generali si ulterior consilierea holdingului in achizitionarea asiguratorilor ARDAF si RAI.

White & Case si-a deschis cel de-al 37-lea birou din lume in Bucuresti in luna februarie 2008, dupa ce a activat in Romania timp de mai multi ani fara un sediu consacrat aici. Biroul face parte din reteaua mai larga White & Case din Europa Centrala si de Est, ce cuprinde birourile din Budapesta, Varsovia, Praga, Moscova, Bratislava si Alma-Ata.

Din februarie, echipa initiala din Bucuresti ce numara 10 avocati si-a dublat capacitatea, ajungand la 20 de avocati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri