Kraft Foods isi mentine oferta, in ceea ce priveste pachetul compensatoriu pentru angajatii fabricii de ciocolata de la Brasov, pana la un maximum de 30 salarii, in functie de vechime si data la care angajatul va pleca, pana in 26 februarie, a anuntat compania.
Potrivit companiei, in prezent, procesul de consultari nu a ajuns la un rezultat pozitiv. "Am imbunatatit substantial oferta noastra initiala. Oferta de pana la 30 de salarii este una foarte competitiva si corecta", a spus directorul general Kraft Foods Romania, Lachlan Grave.

Potrivit acestuia, data de 26 februarie este data limita pentru incheierea procesului de consultari, iar in cazul in care oferta facuta de Kraft Foods nu va fi acceptata pana la aceasta data, compania isi rezerva dreptul de a-si retrage oferta si a reveni la prevederile Contractului Colectiv de Munca, la care se adauga bonusul de retentie de 50% din salariul. "Am mari sperante ca reprezentantii angajatilor vor accepta oferta noastra care este foarte competitiva si corecta" a mai spus Grave.

"In ceea ce priveste pachetul compensatoriu, oferta Kraft Foods porneste de la un minim de 10 si pana la un maximum de 30 de salarii, in functie de vechime, data la care angajatul va pleca si pentru cazuri sociale. In concluzie, acest pachet include salarii compensatorii, bonus de retentie si asistenta speciala pentru cazurile sociale", se arata intr-un comunicat al companiei.

In afara de oferta financiara, compania a propus acordarea de asistenta fiecarui angajat in gasirea unui nou loc de munca si identificarea de oportunitati de angajare cu ceilalti angajatori din zona Brasov.

"Suntem intr-un stadiu avansat in acest demers si credem ca, in cazul in care consultarile vor avea un rezultat pozitiv, acesta ne-ar putea ajuta in gasirea de noi slujbe", a adaugat Lachlan Grave.

In luna noiembrie 2008, Kraft Foods a anuntat inchiderea fabricii de ciocolata din Brasov si relocarea acesteia in Bulgaria. In aceasta situatie, in conformitate cu legislatia muncii, companiile sunt obligate sa ofere angajatilor un pachet compensatoriu potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Munca.

De la data anuntului inchiderii fabricii, Kraft Foods a intrat intr-un proces de consultari cu reprezentantii angajatilor cu scopul de a identifica cele mai bune optiuni pentru a minimiza impactul disponibilizarii asupra angajatilor si pentru a dezvolta un plan social mai cuprinzator, peste prevederile cuprinse in Contractul Colectiv de Munca.

La randul lor, angajatii fabricii sustin ca asteapta sa fie tratati ca si ceilalti salariati din Belgia si Ungaria, in caz contrar urmand a boicota produsele companiei si a ajunge chiar la actiuni de protest.

Kraft Foods Romania a anuntat inca din noiembrie ca va negocia cu sindicatul valoarea pachetelor compensatorii ce urmeaza a fi acordate celor aproximativ 440 de angajati in urma inchiderii fabricii din Brasov. Compania va inchide fabrica de ciocolata pana la sfarsitul anului 2009 si va transfera productia in alte unitati ale companiei, in primul rand in Bulgaria, au informat reprezentantii companiei.

Kraft comercializeaza produse alimentare in peste 150 de tari din intreaga lume. Printre marcile Kraft se numara: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de USD, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 (NYSE: KFT) si Indicii Dow Jones si Ethibel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri